Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Alibaba verbiedt de verkoop van crypto-miners

De Chinese e-commercegigant, Alibaba, heeft officieel aangekondigd dat de verkoop van crypto-miners vanaf 8 oktober 2021 verboden zal worden. Ook de bijbehorende categorieën die hierover op de website stonden worden vanaf dan verwijderd.


Alibaba: 8 en 15 oktober 2021

Ook zal het platform gaan handhaven op gebruikers die Alibaba inzetten om grote cryptocurrencies zoals de Bitcoin en Ethereum mee te verkopen. De nieuwe beperkingen omvatten crypto-mining hardware en software, relevante tutorials, handleidingen en strategieën die op het platform aangeboden worden.

Waar het verbod officieel op 8 oktober ingaat, krijgen gebruikers naar verluidt nog een week om aan de nieuwe regels te voldoen. Gebruikers die vanaf 15 oktober namelijk doorgaan met het aanbieden van crypto-miners of relevante producten, zullen hiervoor op het platform bestraft worden.

Het e-commercebedrijf heeft bevestigd dat het nog een uitgebreide beschrijving van de nieuwe beperkingen zal vrijgeven, dit is tot op heden echter nog niet gebeurt.


Strengere handhaving China

Dat Alibaba dit nu doet, komt voornamelijk door de strengere handhaving tegenover cryptocurrencies in China. De beleidswijzigingen zijn dan ook gemaakt om te voldoen aan de nalevingsvereisten in China. Hierover zeggen ze het volgende:

“Bedrijven wereldwijd zijn verantwoordelijk voor het naleven van de relevante wet- en regelgeving die van toepassing is op elk land van verkoop. We zullen de beleidswijzigingen in elk land volgen en ons controlebeleid dienovereenkomstig aanpassen.”

Op 24 september werden in China alle cryptocurrency gerelateerde transacties als illegaal bestempeld. Sindsdien hebben diverse bedrijven aanzienlijke beleidswijzigingen moeten maken om aan de nieuw opgestelde eisen van de overheid te voldoen. Diverse bedrijven zijn om deze reden dan ook naar andere landen verhuisd, waaronder meerdere mining-bedrijven. Het is op dit moment nog niet bekend of de ban vanuit China permanent zal gaan zijn, of slechts tijdelijk.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten