crypto prijs stijgt
Altcoin

Altcoins verslaan Bitcoin, is dit het begin van altseason?

De afgelopen dagen zijn steeds meer altcoins naar de voorgrond getreden met prijsstijgingen waar Bitcoin (BTC) niet aan kan tippen. Ook vandaag overtreffen veel altcoins bitcoin in termen van koersresultaten, wat de speculatie voedt dat het befaamde ‘altseason’ nabij zou kunnen zijn.

De vraag rijst nu of we de eerste stappen naar een nieuw altseason al hebben gezet, of dat het nog te vroeg is om altcoins de overwinning toe te kennen ten opzichte van Bitcoin.

BTC dominantie bereikt hoogste punt in jaren

De Bitcoin dominantie, ofwel het aandeel van BTC binnen de totale crypto-marktkapitalisatie, bevindt zich sinds de start van 2023 in een sterke stijging. Bitcoin heeft sindsdien het leeuwendeel van de cryptomarkt ver achter zich gelaten wat betreft prijsactie, tot de frustratie van altcoin-bezitters.

Velen waren overtuigd dat de Bitcoin dominantie in mei van dit jaar zijn absolute piek had bereikt, en dat het stokje zou worden doorgegeven aan de altcoins om te schitteren. Bitcoin had destijds een marktaandeel van bijna 56% te pakken, wat het hoogste niveau sinds maart 2021 markeerde.

Na een kleine dip is de BTC dominantie de afgelopen weken weer hard gestegen. Vorige week vrijdag werd een nieuwe piek neergezet van bijna 58%.

De Nederlandse crypto-analist Crypto Rover toonde afgelopen weekend op socialmediaplatform X dat rond 57%-59% een sterke weerstand ligt voor de BTC-dominantie. Hij verwacht dat rond dit niveau ‘’een grote ommekeer’’ plaats zal vinden, en is ‘’zeer optimistisch’’ over altcoins.

Vooralsnog heeft de dominantie inderdaad moeite om door dit level heen te breken. De afgelopen dagen is de dominantie iets gedaald tot het huidige punt van nipt boven de 57%.

Altseason nu officieel begonnen?

Al geruime tijd wacht menig crypto-investeerder tot altseason van start gaat. Dit is een term die veel wordt gebruikt in de cryptowereld om een periode te beschrijven waarin altcoins beter presteren dan Bitcoin. Om precies te zijn moet 75% van de altcoins de prestaties van Bitcoin overtreffen.

Hoewel verscheidene altcoins hier de afgelopen dagen in zijn geslaagd, is een altseason wat dat betreft nog ver weg. 

Een altseason begint vaak bij Ethereum. Verschuiving van kapitaal naar Ethereum kan een domino-effect veroorzaken, waarbij investeerders ook hun geld in andere altcoins steken. Nu de Amerikaanse spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) steeds beter beginnen te presteren, verwachten veel analisten dat Ethereum zich meer en meer in de schijnwerpers zal werken. 

Vandaag doet Ethereum het in ieder geval al een stuk beter dan Bitcoin, zoals je vanmorgen al kon lezen in het crypto nieuws, maar het is natuurlijk nog te vroeg om van een verschuiving te spreken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Altcoin nieuws

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Nederlandse analist Michaël van de Poppe: Deze crypto kan komende maand 46% stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt