Alts in opmars: Ethereum en Ripple (XRP) Vliegen Omhoog

Het is vandaag een goede dag voor altcoins. Eigenlijk alle grote altcoins zien hun koersen vandaag groen kleuren.


Ethereum (ETH) prijs boven $200 dollar

Ethereum presteert de afgelopen dagen zeer goed en zo ook vandaag. De grootste altcoin doorbreekt zelfs de psychologische $200 dollar grens. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 ETH token rond de $200,80 dollar. Dit terwijl de Ethereum prijs gisteren nog rond de $191,80 dollar lag. Dat betekent dat de koers vandaag met zo’n 4,4 procent is gestegen.

Als we gaan kijken naar de wekelijkse grafiek dan zien we dat ETH een indrukwekkende prijsstijging doormaakt. 7 dagen geleden lag de Ethereum koers namelijk nog rond de $181,80 dollar. Dat betekent dat ETH deze week een winst van meer dan 10% heeft geboekt.

 
ETH/USD 7 daags

Dat ETH de $200 dollar grens vandaag weet te doorbreken is een goed teken. Dit teken zal als bullish bestempeld kunnen worden als de koers vandaag boven deze grens sluit.

 

Ripple (XRP) koers stijgt met 5 procent

Niet alleen Ethereum ziet haar koers vandaag explosief stijgen. Zelfs Ripple (XRP), de munt die al zo lang geen goede prijsstijging heeft meegemaakt, boekt vandaag een flinke winst. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 XRP token rond de $0,274 dollar. 1 dag geleden lag de XRP prijs nog ‘slechts’ rond de $0,260 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met zo’n 5 procent is gestegen.

 
XRP/USD 17/9

De prijsstijging van vandaag is enorm welkom voor XRP. De munt presteert het hele jaar al ondermaats en de munt kon vaak niet mee profiteren van een stijgende cryptomarkt. Vandaag zien we dat dit wel lukt en dat is een goed teken.

Voor Ripple is het nu belangrijk om de winst van vandaag vast te houden. Lukt dit? Dan kan de prijs nog verder stijgen.

 
 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken