Bitcoin Nieuws

Amazon doet onderzoek naar betalingen met cryptocurrency’s

Eens in de zoveel tijd zorgt een vacature voor een golf van geruchten in onder andere de cryptoruimte. Industrie watchers willen namelijk weten of een nieuw megaconcern als Apple of Facebook op het punt staat om betalingen in de vorm van cryptocurrencies in te voeren.


Toekomst van betalen

Dat gebeurde vandaag met Amazon, dat onlangs een vacature plaatste voor een Digital Currency and Blockchain Product Lead. Amazon wil een visie en roadmap creëren voor nieuwe betalingsproducten. Een daaropvolgende verklaring door een woordvoerder van Amazon heeft het vuur echt aangewakkerd. De woordvoerder suggereerde dat ’s werelds grootste online retailer actief overweegt om cryptocurrency betalingen mogelijk te maken.

“We zijn geïnspireerd door de innovatie die plaatsvindt in de cryptocurrency-ruimte en onderzoeken hoe dit eruit zou kunnen zien op Amazon. We geloven dat de toekomst gebouwd zal zijn op nieuwe technologieën die moderne, snelle en goedkope betalingen mogelijk maken. Wij hopen die toekomst zo snel mogelijk naar Amazon-klanten te brengen.”

‘Verkennen’ kan veel dingen betekenen voor een enorm bedrijf met bijna onbeperkte middelen en duizenden werknemers. In het bijzonder, volgens de vacature, moet de Digital Currency en Blockchain Product Lead expertise hebben in cryptocurrencies. Kennis hebben over ‘Central Bank Digital Currencies’ (CBDC) en gedistribueerde grootboeken is ook belangrijk.

Nieuwe mogelijkheden

Van de nieuwe aanwinst wordt ook verwacht dat hij “de buy-in en investeringen van het leiderschap voor nieuwe mogelijkheden” verkrijgt en een “lanceringsstrategie” ontwikkelt. Dit alles suggereert dat het bedrijf serieus kijkt naar wat crypto het kan bieden. Amazon heeft in het verleden incrementele stappen gezet in crypto.

Eerder deze maand adverteerde Amazon Web Servicesvoor een Head of Product voor zijn langlopende Amazon Managed Blockchain. De dochteronderneming van het bedrijf op het gebied van cloudplatforms verzorgt de hosting en hardware voor ontwikkelaars die willen bouwen in Hyperledger Fabric of Ethereum. Opmerkelijk was dat de advertentie een voorkeur aangaf voor kandidaten met ervaring op het gebied van gedecentraliseerde financiën (DeFi). Dit suggereert dat AWS nieuwe mogelijkheden zou kunnen bouwen. Met name voor protocollen die gebruikmaken van een blockchain om financiële producten aan te bieden zonder tussenpersonen.

Amazons Advertising FinTech-team is ook op zoek naar een Senior Software Engineer. Het werkt namelijk aan “financiële grootboek-, facturerings- en afstemmingssystemen met het oog op de transparantie van transnationale financiële gegevens”. Hoewel de post geen melding maakt van blockchain specifiek, doet de URL dat wel. Alhoewel het hiermee slechts speculaties zijn, zou het kunnen suggereren dat nieuwe betaalmogelijkheden snel zullen worden toegevoegd aan het platform van Amazon. Het is op dit moment nog niet bekend welke cryptocurrencies dit precies zullen gaan zijn mocht dit het geval zijn.


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Bitcoin nieuws

ECB verhoogt rente met 0,5 procent, wat betekent dit voor Bitcoin?
Supermarktketen Pick n Pay accepteert Bitcoin in alle winkels
Bitcoin miners zijn dankzij hogere koers niet meer gedwongen te verkopen
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuw rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank in aantocht
Dit is hoeveel de XRP koers kan stijgen als Ripple de rechtszaak tegen de SEC wint
Shiba Inu burn rate schiet omhoog met 28385 procent

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten