Regulatie

Hester Peirce: Duidelijke regelgeving in de crypto-industrie is belangrijker dan ooit

Nu (financiële) instellingen de cryptomarkten betreden, is de behoefte aan regelgeving over digitale activa van cruciaal belang, zei een SEC-commisaris.


Peirce roept SEC aan tot regelgeving

SEC-commissaris Hester Peirce is van mening dat duidelijke cryptocurrency-regels nu meer dan ooit nodig zijn. Dit komt mede doordat bedrijven als Tesla en Mastercard de alternatieve beleggingscategorie inmiddels omarmen.

Peirce besprak afgelopen zaterdag de implicaties van institutionele crypto-acceptatie met Reuters, na een reeks enorme cryptogerelateerde gebeurtenissen in de afgelopen weken. Tesla van Elon Musk suggereerde bijvoorbeeld naar betalingen in Bitcoin (BTC). Hierna kondigde meer bedrijven, waaronder de oudste bank van de Verenigde Staten, BNY Mellon en betalingsgigant Mastercard, plannen aan om ook cryptodiensten te introduceren.

“Dit vergroot de urgentie van het nemen van actie op dit gebied om meer duidelijkheid te verschaffen”, aldus de commissaris. In de cryptogemeenschap bekend als “Crypto Mom”, pleit Peirce regelmatig voor duidelijke cryptoregels. Hierbij roept ze de SEC op om meer duidelijkheid te verschaffen om de crypto-industrie te laten groeien zonder bang te hoeven zijn de wet te overtreden.

Peirce merkte op dat de nieuwe presidentiële administratie in combinatie met de crypto-acceptatie van institutionele beleggers een nieuw perspectief op crypto-regulering zou kunnen bieden:

“Het is niet alleen dat er al enige tijd om duidelijkheid wordt gevraagd en dat een nieuwe administratie de kans biedt om het met een nieuwe blik te bekijken, maar het is ook een moment waarop anderen op de markt een nieuwe blik werpen.”


Het GameStop-fiasco

Verder sprak Peirce ook over de GameStop-gebeurtenissen. Ze verklaarde dat het nog te vroeg is voor toezichthouders om beleidsbepalende conclusies te trekken uit de meme-aangedreven voorraadpomp. Naar verluidt ondersteunt ze echter wel de nieuwe generatie handelaars die aan de markt deelnemen. 

Zoals eerder gemeld, zijn Amerikaanse toezichthouders de populaire handelsapp Robinhood aan het onderzoeken. Dit was naar aanleiding van Robinhood’s beslissing de handel in GameStop op te schorten nadat Reddit-groep r/WallStreetBets een short squeeze had uitgevoerd en de prijs boven de $370 stuwde. Robinhood CEO Vlad Tenev en Citadel CEO Ken Griffin zullen donderdag samen met andere betrokken partijen getuigen voor het Congres.