Bitcoin rood
Bitcoin

Amerika belooft 1.5 biljoen te investeren & Tot waar kan de Bitcoin dalen?

Aandelenmarkten en de cryptomarkt blijven enorme verliezen lijden nu Europa en de Verenigde Staten steeds drastischer maatregelen nemen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen die de regeringen nemen om de financiële markten te stimuleren lijken geen enkele zin te hebben, waardoor de beurs blijft crashen.

De Dow Jones opende zelfs zo slecht dat er een break van 15 minuten werd ingelast. Ondanks de tussenkomst en live verklaring van president Trump is de Dow Jones met 10% gedaald.


Amerika belooft 1,5 biljoen in economie te pompen

Deze middag onthulde de Amerikaanse Federal Reserve een plan om haar financieringsplan met ten minste $500 miljard te versterken. Ook zijn er plannen om de effecten die zullen worden gekocht uit te breiden. Deze aankondiging hielp de markt om ongeveer 50% van hun dagelijkse verlies te herstellen, maar dit was van korte duur. 30 minuten later zakte de koers weer volledig in.

Ondertussen zag Bitcoin haar koers ongelofelijk hard onderuit gaan. De grootste digitale munt daalde met maar liefst 27%. Daarmee noteerde de munt haar grootste eendaagse verlies sinds december 2013.


Tot waar kan Bitcoin dalen?

De daling van vandaag vond plaats met het hoogste volume sinds februari 2018. De prijs kelderde naar onder tot een dieptepunt van $5,650. Op het moment van schrijven worstelt Bitcoin om de $6.000 vast te houden.

In het ergste geval, als de prijs $ 6.000 niet kan vasthouden, is een terugval naar de $5.500 waarschijnlijk. Onder de $5.500 ligt een ondersteuning rond de $5.200. Mocht de koers ook hier doorheen zakken vinden we pas weer een ondersteuning rond de $4.050.

Het zou een positief teken zijn als Bitcoin steun vindt rond de $6.400. Echter, op dit moment is een herstelende aandelenmarkt nodig voordat er weer interesse is om cryptocurrencies te kopen.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin is klaar voor het vervolgen van zijn bullmarkt in H2 2024
Bitcoin spiegelt extreem bullish scenario
Wordt Donald Trump de redder van Bitcoin in Amerika?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten