NFT Nieuws

NFT Nieuws

Amerikaans persbureau lanceert NFT-platform voor fotografie

Het persbureau ‘Associated Press’ (AP) lanceert een NFT-marktplaats waar verzamelaars tokenized foto’s kunnen kopen van het wereldwijde nieuwsplatform.


NFT-marktplaats voor foto’s

De eerste foto’s zullen over een aantal weken worden vrijgegeven vanaf 31 januari voor verschillende prijzen, volgens de website van de marktplaats.

De foto’s zullen worden geslagen als NFT’s op het Ethereum layer-two schaalnetwerk, genaamd Polygon. Het platform ondersteunt secundaire transacties met debet- of creditcards en betalingen in Ethereum.

De marktplaats wordt gebouwd door Xooa, een blockchain-infrastructuurplatform dat gespecialiseerd is in het bouwen van ‘white-label NFT-marktplaatsen voor merken en IP-eigenaren’. Hoofd marktplaatsen bij Xooa, Zach Danker-Feldman, zei dat de samenwerking zal dienen als een “krachtige verbinding tussen de virtuele wereld en de echte wereld.”

Crypto-wallet aanbieder Metamask wordt ook ondersteund. Er staan daarnaast toekomstige samenwerkingen met Fortmatic, Binance en Coinbase op de kaart. Extra functies zijn onder meer “opnames naar andere marktplaatsen”, “mogelijkheden voor sociale media”, “nieuwe inhoud concepten” en “off-chain voordelen” voor NFT-houders.

Eens in de twee weken is er een “Pulitzer Drop”. Dit is een drop met foto’s die de Pulitzer Prize hebben gewonnen. Elke NFT bevat de gedetailleerde metadata van de foto, zoals de tijd, datum, locatie, apparatuur en technische instellingen die voor de foto zijn gebruikt.

Volgens een aankondiging van de AP zal de opbrengst van de NFT-verkopen teruggaan naar de financiering van AP-journalistiek. The Associated Press is een 175 jaar oude non-profit nieuwscoöperatie gevestigd in New York City. Hoewel het platform verkoop op de secundaire markt mogelijk maakt, brengt het een forse vergoeding van 10% in rekening.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Het persbureau en blockchain-technologie

Dit is niet de eerste kennismaking van het persbureau met blockchain-technologie. In oktober 2021 ging het een partnerschap aan met Chainlink Labs. Het bedrijf wilde dat alle gegevens van zijn Amerikaanse krant en omroepleden cryptografisch zouden worden geverifieerd.

In 2020 gebruikte de AP de Ethereum- en EOS-blockchains om de resultaten van de presidentsverkiezingen te publiceren. Bovendien werkte het in 2018 samen met de op blockchain gebaseerde journalistiek-startup Civil.

De AP is niet de enige nieuwsorganisatie die interesse toont in het mogelijke gebruik van blockchain in de journalistieke industrie. In juni 2021 lanceerde CNN zijn NFT-project “Vault by CNN: Moments That Changed Us.” De collectie symboliseerde een reeks historische “nieuwsmomenten” uit de 41-jarige geschiedenis van het nieuwsbedrijf.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten