BNY bank
Bitcoin

Amerikaanse bankgigant: Crypto gaat niet meer weg

Michael Demissie, het hoofd van de afdeling digitale assets bij de Bank of New York Mellon (BNY Mellon), is er zeker van dat de ineenstorting van de markt in 2022 niet betekent dat de interesse van institutionele beleggers in crypto verdwijnt. Tijdens een conferentie van Afore Consulting op 8 februari zei Demissie dat de industrie voor digitale assets niet meer weggaat. Met name omdat de interesse van institutionele beleggers nog altijd sterk is.

Klanten van BNY Mellon

BNY Mellon is een gigantische Amerikaanse zakenbank die de vermogens van vele rijkaards beheert. Onder die rijkaards is er volgens Demissie nog altijd een grote interesse om te investeren in Bitcoin en andere digitale assets. Demissie onderbouwt die claim met een enquête van BNY Mellon uit oktober 2022, waaruit bleek dat 91 procent van de klanten geïnteresseerd zijn in via blockchain technologie getokeniseerde producten.

Verder bleek uit de enquête dat 86 procent van de institutionele beleggers die klant zijn bij de bank met een zogenaamde “buy and hold” strategie werken. Ook zegt 88 procent van de deelnemers aan de enquête dat de bearmarkt van 2022 niets aan hun plannen om in crypto te investeren wijzigde.

Wel is er volgens Demissie meer duidelijkheid nodig op wetgevend vlak. Wat dat betreft wijst hij naar Washington D.C. de hoofdstad en het politiek centrum van de Verenigde Staten. “We hebben absoluut duidelijke regelgeving en regels nodig. Verder zijn er verantwoordelijke hoofdrolspelers nodig die betrouwbare dienstverlening aanbieden waar investeerders op kunnen vertrouwen,” aldus Demissie.

BNY Mellon zet door

Dat BNY Mellon, de oudste bank van de Verenigde Staten, die is opgericht in 1784 door Alexander Hamilton, in de industrie geloofd is duidelijk. Begin februari trok het namelijk Caroline Butler aan als nieuwe CEO voor de afdeling digitale assets. Het grootste doel van Butler is om commerciële initiatieven op te zetten voor de zakenbank binnen deze industrie.

Wat dat precies betekent is niet duidelijk, maar waarschijnlijk wil de zakenbank het makkelijker maken voor klanten om in digitale assets te investeren. De aanstelling van Butler komt kort nadat de bank in oktober 2022 zijn eigen platform voor digitale assets lanceerde. Hierop krijgt een selecte groep institutionele klanten de mogelijkheid om Bitcoin en Ethereum te kopen. 

Bitcoin nieuws

Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen
Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken