rechter, amerika
Regulatie

Nieuwe Amerikaanse cryptowet mogelijk in werking voor de verkiezingen

In het Amerikaanse Congress heerst een voorzichtig gevoel van optimisme over het doorvoeren van een cruciale cryptowet voordat de Amerikaanse verkiezingen plaatsvinden. Dat kan weleens heel belangrijk zijn voor de industrie, omdat dit volgens Rep. Patrick McHenry en Senator Cynthia Lummis voor de gewenste duidelijkheid zorgt.

Zie Amerika nu eindelijk in hoe ze kunnen profiteren van de Bitcoin-revolutie?

Amerikaanse cryptowet in aantocht?

Cryptobedrijven in Amerika klagen al jaren over de onduidelijk waarmee ze moeten werken op het gebied van wet- en regelgeving. Zo hebben onder andere Coinbase en Kraken belangrijke producten moeten stoppen in de Verenigde Staten, omdat ze nooit duidelijkheid hebben gehad over de juridische status ervan.

“Ik den dat we een paar kansen hebben voor de verkiezingen om echt beleid te zien”, zo vertelde McHenry.

Hij wijst hiervoor naar de significante verandering als het aankomt op steun in het Congress voor de cryptowet. Zo werd voormalig Speaker Kevin McCarthy, een tegenstander, vervangen door Mike Jonson.

Het feit dat Bitcoin momenteel rond all-time highs beweegt maakt het volgens Patrick McHenry cruciaal dat er snel duidelijkheid komt voor de industrie. Dat is logisch, want voor Amerika zou het zonde zijn om zijn voorsprong op het gebied van Bitcoin en crypto uit handen te geven.

Wetgeving voor stablecoins

Cynthia Lummis, die binnen de industrie ook wel “crypto mama” wordt genoemd, is heel blij met de ontwikkelingen in de Amerikaanse politiek met betrekking tot cryptowetgeving.

“De bereidheid van de administratie om voortgang te boeken met stablecoin-wetgeving, biedt perspectief om stappen in de goede richting te zetten”, zo vertelde Lummis.

“Ik denk dat we in een fase zitten waarin we het viegveld kunnen zien. We kunnen zien hoe we het vliegtuig gaan landen”, zo vertelt een optimistische McHenry.

Nu de klok tikt voor de volgende verkiezingen, die voor november op het programma staan, zijn investeerders in toenemende mate hoopvol over een doorbraak; die een meer stabiele en gereguleerde toekomst voor crypto kan realiseren.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Regulatie nieuws

23-jarige man gearresteerd in New York voor exploitatie van darkweb-narcoticamarkt ter waarde van $100 miljoen
Turkse regering dient ontwerpwetsvoorstel voor cryptovaluta in
De Amerikaanse schuldenberg: Schijnprobleem of tikkende tijdbom?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP