Amerika, bitcoin
Bitcoin

Amerikaanse overheid van plan om 41.000 Bitcoin te verkopen

De Amerikaanse overheid nam jaren geleden tienduizenden Bitcoin in beslag van de online zwarte markt Silkroad. Op 14 maart verkocht het al 9.861 Bitcoin voor 215,7 miljoen dollar en nu is het van plan om nog eens 41.000 Bitcoin te verkopen. Ondanks die verkoop van de Amerikaanse autoriteiten op 14 maart is de Bitcoin koers flink gestegen de afgelopen periode.

Totaal van 51.352 Bitcoin

Met het sluiten van Silkroad nam de Amerikaanse overheid in totaal 51.352 Bitcoin in beslag. De eerste 9.861 daarvan zijn inmiddels verkocht en de rest gaat binnenkort ook in de verkoop. “De Overheid verwacht dat de in beslag genomen Bitcoin in vier delen wordt geliquideerd over dit kalenderjaar”, zo valt er te lezen in een gerechtelijk document.

Die laatste 41.491 Bitcoin worden overigens pas verkocht nadat James Zhong is berecht, die ook onderdeel was van Silkroad, de zwarte marktplaats die in 2012 werd gesloten. Op het moment van schrijven dragen de in beslag genomen Bitcoin een waarde van ongeveer 1,4 miljard dollar.

Dat zijn geen misselijke bedragen die dus dit jaar nog op de markt komen. Het kan best zijn dat de koers daar wat last van zal ondervinden in de negatieve zin van het woord. Het is wel interessant dat de Amerikaanse overheid het blijkbaar een goed idee vond om de Bitcoin zo lang aan te houden.

Wapens, drugs en gestolen creditcards

Op de marktplaats van Silkroad was het mogelijk om zaken als wapens, gestolen creditcardgegevens en drugs te kopen en verkopen. Niet lang na het starten van de marktplaats trok het, niet geheel onverwachts, de aandacht van de autoriteiten.

Ross Ulbricht, geliefd binnen de Bitcoin-gemeenschap, zit inmiddels al 10 jaar in de gevangenis voor het oprichten van de marktplaats. Via Twitter deelt zijn familie soms berichten van hem, die nog altijd veel worden geliked en gedeeld op het platform.

Het is wordt nu afwachten wat dit nieuws met de Bitcoin koers doet. Vooralsnog lijkt het vrij weinig effect te hebben en handelen we rustig door op dezelfde koers waar we in eerste instantie mee bezig waren.

Bitcoin nieuws

Waarom is de Bitcoin koers gedaald tot onder de $65.000?
Nvidia koers schiet 6,80% omlaag: ook Bitcoin in de problemen
Bitcoin koers daalt, maar Amerikaanse beurs valt harder
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen