recessie
Bitcoin

Amerikaanse PCE-inflatie daalt zoals verwacht – Bitcoin koers stabiel

Vandaag zijn de nieuwste cijfers van de Personal Consumption Expenditures (PCE) Price Index uit de Verenigde Staten gepubliceerd, een belangrijke inflatiemeter voor de Federal Reserve. Deze cijfers zijn cruciaal voor het monetaire beleid van de centrale bank.

Daling van kerninflatie en algemene prijsindex

Na eerdere signalen van dalende inflatie uit de Consumer Price Index (CPI) en de Producer Price Index (PPI), bieden de PCE-cijfers mogelijk bevestiging dat de inflatie op weg is naar de gewenste 2,0%.

De PCE-cijfers van vandaag laten zien dat de Amerikaanse kerninflatie in mei licht is gedaald, zoals ook was voorzien. Volgens de cijfers van de Amerikaanse overheid bedroeg de kerninflatie op jaarbasis 2,6 procent in mei, vergeleken met 2,8 procent in april. Deze daling komt overeen met de verwachtingen van economen.

De algemene PCE prijsindex kwam in mei uit op 2,6 procent, een daling ten opzichte van 2,7 procent in april. Ook hier werd gerekend op een daling naar 2,6 procent.

Daarnaast stegen de inkomens in mei met 0,5 procent, terwijl economen een toename van 0,4 procent hadden verwacht. De bestedingen van Amerikanen namen in mei toe met 0,2 procent, na een stijging van 0,1 procent in april. Hier was een stijging van 0,3 procent verwacht.

Implicaties voor het monetaire beleid

Hoewel deze gegevens suggereren dat de inflatie in de VS daadwerkelijk aan het afnemen is, biedt dit de Federal Reserve mogelijk de ruimte om haar monetaire beleid te heroverwegen en aan te passen aan de huidige economische omstandigheden.

Echter, omdat de lichte daling van de PCE al voorspeld werd door de meeste analisten, reageren de financiële markten en de Bitcoin koers nauwelijks op deze cijfers.

De Federal Reserve heeft aangegeven nog niet te willen denken aan renteverlagingen totdat de inflatie richting de 2.0% beweegt. Het lijkt er dus op dat beleggers nog even geduld moeten hebben.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin herwint dominantie terwijl interesse in Runes sterk afneemt
Peter Brandt geeft grote waarschuwing over Bitcoin koers
Bitcoin ETF’s zien instromen kelderen, maar positieve reeks blijft intact
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers