Ripple Nieuws

SEC gaat achter buitenlandse zakenpartners van Ripple aan

Uit een nieuwe motie van 16 april 2021 blijkt dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) ten minste 11 ‘Memorandum of Understanding’ (MuO)-verzoeken heeft gedaan bij buitenlandse effectenregelgevers gedurende het opsporingsproces om documenten van buitenlandse entiteiten te ontvangen.


Intimidatietactiek toegepast volgens advocaten

Volgens de advocaten die het bedrijf van Brad Garlinghouse en Chris Larsen vertegenwoordigen zou geprobeerd zijn om de niet-Amerikaanse partners van Ripple te intimideren, om op deze manier de banden met het omstreden bedrijf te verbreken. Hierover zeggen ze het volgende:

“Zoals de (Amerikaanse) SEC ongetwijfeld weet, is het betrekken van lokale toezichthouders en een poging om het verplichte proces van die toezichthouders in te roepen niet alleen ongepast, maar komt het ook neer op een intimidatietactiek die tot gevolg heeft dat die entiteiten worden afgeschrikt om door te gaan met zaken doen met Ripple.”

Dit valt volgens de advocaten van Brad Garlinghouse en Chris Larsen buiten de jurisdictie van de Amerikaanse SEC en wil dergelijke nieuwe pogingen hiertoe dan ook graag voorkomen. Hiernaast beschuldigt Ripple de Amerikaanse toezichthouder ervan dat zij enkele federale regels hebben overtreden door de communicatie met zijn buitenlandse tegenhangers niet naar het crypto-bedrijf te versturen.


Slechts 5% klanten van Ripple komen uit de VS

Het merendeel van de klanten van Ripple komt volgens de CEO Brad Garlinghouse niet uit de Verenigde Staten (VS). Slechts ongeveer 5% van de klanten van Ripple zou uit de VS komen. Ripple, het in San Fransisco gevestigde cryptocurrencybedrijf, heeft inmiddels al meer dan 20 partnerschappen getekend met verschillende financiële instellingen wereldwijd.

In de VS heeft het bedrijf echter minder succes. Eerder dit jaar is de samenwerking met MoneyGram gepauzeerd, dit vanwege de juridische rechtszaak die momenteel tegen Ripple loopt. Ook hebben diverse Amerikaanse cryptocurrency exchange de altcoin inmiddels (tijdelijk) van hun platform verwijdert.

Ripple’s XRP-token heeft een sterke week achter de rug. Ondanks de prijsdalingen van vandaag staat XRP momenteel ruim +65% over een periode van 7 dagen. XRP wordt hierdoor momenteel verhandelt voor circa $1.69 (€1.41) per stuk.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten