Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Amerikaanse wetgevers vrezen dat cryptocurrency een ‘financiële 9/11’ kan zijn

Rep. Ted Budd verscheen op MakerDAO’s Maker Speaker Series om te praten over DeFi, cryptocurrency en regelgeving. Cryptocurrency is hiermee de afgelopen weken het gesprek van Washington geweest. 


Bedreiging voor nationale veiligheid

De Minister van Financiën Janet Yellen en Fed-voorzitter Jerome Powell ontmoeten elkaar achter gesloten deuren om de gevaren van stablecoins te bespreken. SEC-voorzitter Gary Gensler heeft gezegd dat tokenized aandelen effecten zijn. En senator Elizabeth Warren dringt aan op regelgeving om kleine investeerders te beschermen tegen crypto-zwendel.

Rep. (Representative) Ted Budd (R-NC), een lid van de House Financial Services Committee en de Congressional Blockchain Caucus, denkt dat het ook voor huiswetgevers oververhit raakt. 

“Sommigen aan de kant van de Senaat en sommigen aan de kant van het Huis die vrezen, vooral als het gaat om valuta, de blockchain, gedecentraliseerde financiën en hoe het zal evolueren. Zal het onze nationale soevereiniteit schaden, zal het de dollar destabiliseren, is is het een bedreiging voor de nationale veiligheid?” Zo zei hij gisteren in de Maker Speaker Series. Dit evenement wordt gesponsord door het op Ethereum gebaseerde leenprotocol MakerDAO.

“Je hebt er zelfs een paar in het Huis die niet ver van mij zitten in de House Financial Services Committee, die blockchain in feite een financiële 9/11 zouden noemen.”


Crypto-sceptici

Hoewel Rep. Budd geen namen noemde, hebben verschillende leden van de commissie, waaronder voorzitter Maxine Waters (D-CA) en Rep. Rashida Tlaib (D-MA), zichzelf gepositioneerd als crypto-sceptisch. Voorzitter Waters heeft het Office of the Comptroller of the Currency opgeroepen om de regels in te trekken die federale bankcharters toestaan ​​aan crypto-bewaarders van activa. Rep. Tlaib introduceerde de STABLE Act. Deze zou uitgevende instellingen van stabiele munten zoals Circle verplichten om bankcharters te krijgen. Tegelijkertijd zou het voldoende reserves aanhouden in overeenstemming met de FDIC-normen.

Een hoorzitting van de Oversight and Investigations Subcommissie deze maand uitte de bezorgdheid dat de plotselinge uitbreiding van cryptohandel zou kunnen leiden tot een financiële crisis die lijkt op de subprime-hypotheekcrisis van 2008. Het bood wetgevers echter ook de mogelijkheid om cryptocurrency-experts direct te ondervragen. 

In een media-optreden van gisteren suggereerde Rep. Budd dat crypto-innovaties zoals gedecentraliseerde financiën (DeFi) de de veiligheid van het land en de economische stabiliteit van het land in gevaar. DeFi zijn op blockchain gebaseerde protocollen waarmee mensen kunnen lenen, uitlenen en handelen zonder ooit een tussenpersoon zoals een bank hun geld te laten beheren.


Duidelijke regels

Integendeel, Budd denkt dat de VS het risico loopt zijn hegemonische status te verliezen als ze de nieuwe technologieën niet omarmen. “Het gaat evolueren, en ik heb liever dat het hier in de VS evolueert dan… andere landen die ons vijandig gezind zouden kunnen zijn,” vervolgde Budd. “Dus ik heb liever dat het aan onze kusten is. Zo hebben we een regelgevend kader waar mensen kunnen verwachten hoe de toekomst eruit zal zien en ze zich binnen dat kader kunnen ontwikkelen.”

Uiteindelijk wil Rep. Budd dus hetzelfde als Senator Warren of Rep. Tlaib: duidelijke regels. Ze benaderen het probleem echter vanuit verschillende hoeken. 

De senator legt de nadruk op consumentenbescherming. “Wie maakt er misbruik van dat er geen regels zijn?” vroeg ze gisteren retorisch op CNBC. “Het zijn de grote spelers”. Congreslid Budd, aan de andere kant, legt de nadruk op Amerikaanse innovatie. Dit duidt op een instinct om Amerikaanse bedrijven te beschermen binnen een snelgroeiende wereldwijde industrie.


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten