HSBC
Ripple, Shiba inu

Amerikanen Kunnen Leningen Af Sluiten met SHIB, XRP en DOGE als Onderpand

HSBC, een van ‘s werelds grootste banken en financiële dienstverleningsorganisaties, heeft aangekondigd dat klanten nu de mogelijkheid hebben om hun hypotheekrekeningen en leningen af te lossen met cryptocurrencies. Dit is mogelijk gemaakt door een samenwerking met FCF, een blockchain betalingsbedrijf, via hun betalingsplatform, FCF Pay.

Het bedrijf maakte via X (het platform dat voorheen bekendstond als Twitter) bekend dat Amerikaanse klanten nu hun betalingen kunnen verrichten met diverse cryptocurrencies, waaronder grote namen zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Opvallend genoeg behoren ook Shiba Inu (SHIB), XRP en Dogecoin (DOGE) tot de geaccepteerde betaalmiddelen. FCF belooft dat het afbetalingsproces voor een hypotheek slechts uit drie eenvoudige stappen bestaat en binnen 48 uur voltooid kan zijn. Voor betalingen met crypto worden kosten van 2% in rekening gebracht, met een minimumtarief van $3.

FCF Pay ondersteunt een breed scala aan crypto wallets en benadrukt dat er geen directe verbinding wordt gemaakt met de wallets van gebruikers, ter bescherming van de veiligheid van hun fondsen. Hoewel deze dienst momenteel beschikbaar is voor de Amerikaanse markt, heeft FCF de intentie om deze in de toekomst ook in andere landen aan te bieden.

https://twitter.com/fcfpay/status/1706579897471152597

Richting mainstream adoptie

Een veelgehoorde kritiek op cryptocurrencies is hun vermeende gebrek aan bruikbaarheid in de “echte wereld”. Door klanten in staat te stellen om aan reguliere financiële verplichtingen, zoals het aflossen van hypotheken, te voldoen met crypto, wordt er daadwerkelijk een stap gezet in het vergroten van deze bruikbaarheid.

Dit kan de acceptatie van cryptocurrencies bevorderen, aangezien ze dan niet enkel worden beschouwd als investeringsmiddelen, maar ook daadwerkelijke functionele valuta worden die voor alledaagse transacties kunnen worden gebruikt. Hierdoor zou de intrinsieke waarde van cryptocurrencies kunnen toenemen, aangezien ze een breder scala aan toepassingen krijgen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht SHIB of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Shiba Inu nieuws

Dit is hoe Shiba Inu zich onderscheidt van andere memecoins
Shiba Inu (SHIB) onder druk: Grote weerstand en verkoopdruk belemmeren herstel
Zal de Shiba Inu koers binnenkort stijgen? On-chain data toont gemengde signalen
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken