Ripple

Amicus Curiae in Ripple vs. SEC-zaak dient nieuwe motie in

In de lopende zaak van Ripple versus de Amerikaanse SEC is een nieuw verzoek ingediend door een amicus curiae.

Nieuwe ontwikkeling in de zaak

De rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) woedt voort.

In december 2020 klaagde de SEC Ripple en zijn huidige en voormalige CEO’s aan. De toezichthouder beweerde dat ze sinds de lancering van XRP voor $1,3 miljard aan niet-geregistreerde effecten hebben verkocht.

Sindsdien is er in verschillende dimensies over de rechtszaak nagedacht, waarbij af en toe verschillende kwesties naar voren kwamen.

Momenteel evolueert de zaak naar de aankondiging van het kort geding, zelfs als de amicus curiae een nieuw verzoek indient.

Een amicus curiae, ook wel ‘vriend van de rechtbank’ genoemd, is een persoon of organisatie die geen partij is bij een juridisch geschil, maar die de rechtbank mag bijstaan door relevante informatie, expertise of inzicht te verstrekken.

Advocaat dient verzoek in

Volgens het rapport van advocaat James Filan op Twitter heeft advocaat Rodrigo Seira een motie ingediend in de lopende zaak tussen Ripple en SEC. Seira verzoekt om namens Paradigm Operations LP als pro hac vice te verschijnen in de zaak.

Pro hac vice is de wettelijke term voor het toevoegen van een advocaat aan een zaak in een staat waar hij niet bevoegd is, zolang hij zich niet bezighoudt met ongeoorloofde juridische praktijken.

Paradigm is een bedrijf dat digitale activagerelateerde en Web3-bedrijven ondersteunt. Het merkte in zijn motie op dat de SEC bepaalde grenzen overschrijdt in de rechtszaak.

Het meldde dat de retoriek van de toezichthouder verder gaat dan de eis van zijn beweringen of de ondersteuning van de wet. SEC categoriseerde de XRP-tokens en verschillende andere crypto-activa als effecten.

Ook stelde de motie dat het verschil tussen koop- en verkooptransacties en onderliggende cryptocurrencies van cruciaal belang is.

De SEC heeft eerder kritiek gekregen vanwege haar handhavingsacties. De toezichthouder heeft boetes uitgevaardigd en strikt beleid toegepast op de cryptobedrijven om de regelgeving te handhaven.

Binnen de crypto-industrie heeft SEC-voorzitter Gary Gensler de titel ‘bad cop’ van de digitale valuta-sector verdiend.

De accumulatie van XRP door whales blijft groeien

Zelfs tijdens de lopende zaak hebben cryptowhales hun interesse in XRP niet verloren. In de afgelopen 24 uur hebben de whales meer dan 111 miljoen XRP-tokens verplaatst. In het rapport werd opgemerkt dat de overgedragen tokens bijna $42,6 miljoen waard waren.

Een whale verplaatste XRP-tokens ter waarde van meer dan $15,9 miljoen in een enkele transactie van de Bitso crypto-exchange. Deze nieuwe accumulatie gebeurde net ondanks de heersende prijsdalingen.

Bovendien hebben sommige whales de afgelopen 24 uur ongeveer 70 miljoen XRP-tokens naar de Bitstamp crypto-excgange verplaatst. In dezelfde tijd is ook $26,6 miljoen aan XRP-tokens verplaatst.

Ripple nieuws

ChatGPT voorspelt: XRP koers zal dit jaar naar 3 dollar stijgen
Na een jaar is Metaco volledig geïntegreerd in Ripple platform
SEC versus Ripple: Onterechte boete van $2 miljard of rechtvaardige straf?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten