Bitcoin, BTC
Bitcoin

Analist: ‘Bitcoin kan een sprint naar $160.000 maken’

De populaire pseudonieme analist TechDev zegt op basis van technische analyse dat Bitcoin weleens aan een sprint naar 160.000 dollar kan beginnen. TechDev baseert zich voor deze voorspelling op de maandgrafiek van Bitcoin, waarin de Relative Strength Index (RSI) en de Fibonacci extensie-niveaus hem heel bullish maken.

Bitcoin koers van $160.000 op komst?

Volgens TechDev begon Bitcoin iedere keer aan een run omhoog naar het 1,618 Fibonacci-niveau nadat de RSI boven het middenpunt van een dalend kanaal uitbrak.

In de onderstaande grafiek van TechDev kunnen we zien dat de RSI (onderkant grafiek) inmiddels boven dat middenpunt is gekomen. Daarmee zou dan de stijging naar het 1,618 Fibonacci-niveau moeten beginnen (gele lijn, bovenkant grafiek).

Wat de analyses van TechDev bijzonder maakt, is dat hij een andere kijk op de cyclussen van Bitcoin heeft. Hij denkt dat de Bitcoin koers niet reageert op de vierjarige halvings, maar op de wereldwijde liquiditeit; de hoeveelheid Amerikaanse dollars die in het financiële systeem zitten.

Op basis daarvan komt de analist nu tot de conclusie dat Bitcoin zich opmaakt voor een parabolische beweging naar de bovenkant.

‘Bitcoin loopt niet voor of achter op schema’

“Voor mij loopt Bitcoin niet voor of achter op schema. De cyclus is gebaseerd op liquiditeit. Dat duurt 3,5 jaar van piek tot piek. Iedere liquiditeitscyclus bepaalde de versnelling en de piek van de Bitcoin koers”, aldus TechDev.

Dit blijft een fascinerende theorie. Natuurlijk spelen de halvings een rol in het koersverloop van Bitcoin, maar het is duidelijk dat ook aandelen en andere risico-assets all-time highs maken als de digitale munt dat doet.

Op basis daarvan kun je zeggen dat er “meer aan de hand” moet zijn. TechDev denkt dat de prestaties van risico-assets alles te maken hebben met de hoeveelheid dollars in het financiële systeem en ergens is dat logisch.

Die dollars in het systeem moeten immers een thuis vinden en die vinden ze bij Bitcoin, maar ook bij aandelen, vastgoed en andere assets.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Positief crypto nieuws: Fed Beleidsversoepeling kan Bitcoin naar $150.000 Stuwen
Trump omarmt crypto en accepteert Bitcoin en Dogecoin voor campagnedonaties
‘Bitcoin vormt gigantische bullish setup’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?