Bitcoin koers stijgt, bull markt
Bitcoin

Crypto analist: Bitcoin staat op het punt een parabolische stijging te maken

Als we de populaire analist Kevin Svenson mogen geloven, dan staat Bitcoin voor het “verticale gedeelte” van zijn “parabolische trend”. Dat zijn woorden die menig Bitcoiner als muziek in de oren zal klinken, want dat betekent over het algemeen dat we gaan stijgen. Het enige is dat Kevin Svenson daarvoor natuurlijk wel nog even gelijk moet krijgen en dat is allesbehalve een zekerheid.

Fantastische start van 2024 voor Bitcoin

De Bitcoin koers begon fantastisch aan het jaar 2024. Gedurende de eerste drie maanden van het jaar begonnen mensen zich zelfs af te vragen of er überhaupt nog wel correcties zouden komen.

Nou die kwamen er. Nadat Bitcoin op 14 maart zijn voorlopige all-time high van 73.800 dollar bereikte, verloren de bulls langzaam de controle over de markt. Het is niet zo dat de bears nu compleet in controle zijn, maar het positieve momentum is verdwenen.

Bitcoin viel uiteindelijk zelfs onder de 60.000 dollar door en staat daar nu weer ruim boven. Op dit moment klokt de Bitcoin koers binnen op 66.862 dollar, waarmee er een stijging van 0,73 procent op de borden staat voor de afgelopen 24 uur.

Ethereum doet het nog iets beter met een stijging van 2,65 procent over de afgelopen 24 uur. Daarmee staat Ethereum op een koers van 3.259 dollar.

Parabolische stijging voor Bitcoin?

Kevin Svenson gelooft op dit moment heilig in het tweede deel van de bullmarkt voor Bitcoin.

Hiervoor baseert de analist zich onder andere op de MACD, een technische indicator die het momentum van een asset meet. Volgens Svenson is Bitcoin momenteel met een patroon bezig dat we in 2017 ook zagen.

Destijds wist de MACD van Bitcoin zich ook in de neutrale zone vast te houden, om vervolgens te exploderen. Wat dat betreft is het belangrijk dat de Bitcoin koers bij iedere terugval die neutrale zone voor de MACD weet te behouden.

Voor 2024 lijkt Svenson in ieder geval een Bitcoin koers van meer dan 100.000 dollar te verwachten, zo blijkt uit de bovenstaande grafiek. Overigens ziet hij die koers wel als een verkoopmoment voor Bitcoin.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin is klaar voor het vervolgen van zijn bullmarkt in H2 2024
Bitcoin spiegelt extreem bullish scenario
Wordt Donald Trump de redder van Bitcoin in Amerika?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten