Analist Bloomberg: Bitcoin kan in 2 jaar tijd $170.000 bereiken

Volgens Bloomberg analist McGlone kan de Bitcoin prijs in twee jaar tijd stijgen naar $170.000.


Gaat Bitcoin de koers van goud volgen?

Bitcoin bereikt deze week hoogtes die zelden eerder gezien zijn, namelijk rond de $18.000. Een tijd geleden zagen we een degelijke prijsstijging ook bij goud plaatsvinden. Deze overtrof de $2.000 per ounce, viel daarna wat terug en consolideerde vervolgens in prijs. Mike McGlone denkt dat hetzelfde kan gebeuren met BTC.

“Op korte termijn kan BTC de weerstand van $20.000 bereiken, maar waarschijnlijk niet doorbreken,” zei hij woensdag in een Bloomberg-interview.

“Ik ben bang dat BTC hetzelfde zal doen als wat goud deed. Goud bereikte de $2.000 en is sindsdien aan het consolideren in een bullmarkt. “


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Bitcoin kan prijs van $170.000 bereiken

De Bitcoin prijs steeg dinsdag tot net onder de $18.500, voordat hij kort daarna daalde tot bijna $17.200. Sindsdien wordt het zijwaarts verhandeld en consolideert het tussen de $17.500 en $18.300.

Op de korte termijn zal de BTC rally volgens de analist misschien wel even vast kunnen lopen. Echter, op de langere termijn verwacht McGlone de komende jaren verdere optimisme voor Bitcoin. Hij legde uit:

“Het belangrijkste aan Bitcoin dit jaar is heel simpel: het heeft gewoon een ‘1’tje’ aan de voorkant van de prijs toegevoegd. Aan het eind van vorig jaar lag de prijs rond de $7.000. Als je kijkt naar de prestaties uit het verleden dan kan BTC er volgend jaar of dat jaar erna misschien nog wel een 0 aan toevoegen.”

McGlone vertelt dus dat hij verwacht dat de BTC, in een periode van 1-2 jaar, $170.000 waard zal zijn.

Naast deze voorspelling ging McGlone nog even in op de volatiliteit van de Bitcoin. Hij legt uit dat BTC een digitale versie van houd wordt. “Een belangrijk punt dat dit jaar gebeurt, is dat de volatiliteit van Bitcoin afneemt, zei hij. In feite is het de laagste ooit ten opzichte van goud.”

McGlone noemde ook de “institutionele FOMO in Bitcoin” logisch. Als je ziet hoeveel geld er bij is gedrukt de afgelopen jaren dan is het logisch dat investeerders Bitcoin kopen als afdekking.