Bitcoin prijs stijgt
Bitcoin

Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin

Bitcoin zit momenteel in een periode van ultra-lage volatiliteit, zo vertelt on-chain analist Checkmate aan zijn volgers op Twitter. Bitcoin bewoog de afgelopen maand slechts 8,3% op of neer, wat een zeldzaam lage score is voor de digitale munt.

Bitcoin is bijna nooit zo stil

“Bitcoin is bijna nooit zo stil. De 30-daagse prijsrange ligt slechts 8,3% uit elkaar. Er zijn volgens mij twee uitkomsten mogelijk: 1) Bitcoin blijft een stablecoin voor een nieuw paradigma; of 2) er komt volatiliteit aan”, aldus Checkmate.

Dat laatste lijkt het geval, maar helaas gaat het om volatiliteit naar de onderkant. Bitcoin leefde gisteravond even op, maar daalde vannacht opnieuw stevig.

De dalingen zijn nog steviger voor altcoins. Terwijl Bitcoin met 0,77% in het rood staat, is Ethereum over diezelfde periode met 3,01% gedaald. Solana daalde met 7,04% en Dogecoin ging met 9,02% onderuit.

Wat dat betreft is Bitcoin nog steeds de baas, maar de koers heeft opnieuw een stevige tik gehad en staat op 65.659 dollar.

Weinig risico op verkoopgolven?

Op basis van on-chain analyse komt Checkmate vervolgens ook nog tot de conclusie dat de kans op een verkoopgolf van korte-termijn holders laag zou zijn.

Volgens de analist wijst deze data meestal op prijsbodems of stijgingen voor Bitcoin.

“Het Bitcoin verkooprisico is één van mijn favoriete indicatoren om negatieve volatiliteit te begrijpen”, aldus een optimistische Checkmate. Hij lijkt echt te verwachten dat we binnenkort aan stijgingen kunnen beginnen met de Bitcoin koers.

Al baseert hij zich natuurlijk puur en alleen op on-chain analyse. Checkmate laat macro-economische omstandigheden buiten beschouwen. Dat kan hem nog weleens gaan nekken op de lange termijn.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF’s zetten succes voort met meer dan $300 miljoen aan instromen
Duitsland voltooit $3 miljard Bitcoin-verkoop: positief nieuws voor BTC koers
Aantal crypto-gebruikers wereldwijd zal binnen twee jaar groeien tot 1 miljard
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen