Bitcoin

Analist verwacht dat Bitcoin Prijs zal stijgen naar $27.000

De Bitcoin prijs heeft een geweldige comeback gemaakt na de crash in maart. De koers steeg zelfs even naar een hoogtepunt van $10.500. Echter, sinds een tijdje behaalt BTC niet echt veel winsten meer. Toch heeft een analist een enorme kans gespot.


Korte termijn is bearish

De Bitcoin prijs blijft al een hele lange tijd steken onder een grote weerstandszone van $10.000 – $10.500. Nu handelaren niet overtuigd zijn dat BTC deze snel zal doorbreken, is het sentiment op korte termijn bearish. Het resultaat hiervan is dat de prijs nu terug is gezakt richting de $9.000.

BTC consolideert – Bron: Tradingview

Terwijl Bitcoin op dit moment consolideert binnen het $8.500 – $10.000 gebied, laat een crypto analist zien dat het belangrijk is om je niet blind te staren op de korte termijn. Hij vertelt dat hij een bullish-structuur begint te herkennen als hij verder uitzoomt. Mede daarom denkt hij dat de Bitcoin prijs in de toekomst de $27.000 zal bereiken.


Een enorme Bitcoin Bull Pennant

De bullish structuur waarover de analist praat is een bull pennant. De in Japan gevestigde handelaar ‘Big Cheds’ benadrukte donderdag dat de prijsbewegingen van Bitcoin begint te lijken op een Bullish Pennant / Symmetrical Triangle-structuur als hij kijkt naar de maandelijkse grafiek.

Een enorme Bull Pennant – Bron: Twitter

Het patroon nadert zijn volwassenheid terwijl Bitcoin zich langzaam beweegt richting het punt waar de twee convergerende trendlijnen elkaar ontmoeten. Technisch gezien zou het moeten resulteren in een uitbraak naar de bovenkant. Big Cheds vertelt dat zo’n uitbraak die prijs kan laten stijgen richting de $27.000.


Positieve factoren

De positieve voorspelling volgt de groeiende vraag naar Bitcoin te midden van een door een pandemie getroffen wereldmarkt. Steeds meer institutionele investeerders betreden de cryptomarkt en kopen massaal Bitcoins op. Daarbij komt het bericht dat de oudere generatie particuliere beleggers ook steeds meer in crypto investeren.

De Amerikaanse centrale bank heeft meer dan $2 biljoen in de Amerikaanse economie gepompt, voornamelijk door staatsobligaties en bedrijfsobligaties te kopen. Ondertussen keurde de regering van Donald Trump opnieuw een wet van $2 biljoen goed om Amerikaanse individuen en bedrijven te steunen.

Bitcoin-fans geloven dat de actie van Federal Reserve een langdurige inflatoire impact op de Amerikaanse dollar achter te laten. Bitcoin zou hiervoor een perfect alternatief zijn vanwege het gedecentraliseerde mechanisme en een maximale token hoeveelheid van 21 miljoen BTC.

 

Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Bitcoin ‘niet langer goedkoop’ – Fidelity stelt verwachtingen bij
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85