Bitcoin koers stijgt, bull markt
Bitcoin

Analist voorspelt: Bitcoin Bull Run in 2024: Is Het Tijd om te Kopen?

Crypto-analist Ali Martinez heeft aanwijzingen gevonden die duiden op een naderende bull run voor Bitcoin (BTC). Door de prijsbewegingen van de cyclus tussen 2013 en 2017 te analyseren en te vergelijken met de huidige cyclus, die in 2021 begon, heeft hij opvallende gelijkenissen ontdekt.

In Figuur 1 is te zien dat de eerste twee jaar van de huidige cyclus een vergelijkbare bear markt hebben ervaren als die van de cyclus van 2013 tot 2017. De dieptepunten van beide cycli liggen bovendien zeer dicht bij elkaar, wat suggereert dat de leidende cryptocurrency mogelijk op het punt staat een aanzienlijke prijstoename te ervaren.

Vergelijking BTC prijs met 2013 tot 2017 cyclus
Figuur 1: Vergelijking BTC prijs met 2013 tot 2017 cyclus (bron; Glassnode)

Een prijsstijging van 1000 procent

Indien het huidige prijsverloop de historische trend volgt, zou dit voor beleggers een aanzienlijke prijsstijging kunnen betekenen. Ter illustratie: in 2017 steeg de prijs van Bitcoin met meer dan 1000% vanaf het dieptepunt van die cyclus, van ongeveer $172 tot een hoogtepunt van bijna $20.000.

Wanneer we deze stijging projecteren op de huidige bear markt, met een bodem van $16.500, zou de piek theoretisch kunnen oplopen tot maar liefst $1,65 miljoen. Hoewel zo’n waarde voor BTC uitzonderlijk hoog lijkt en wellicht niet geheel realistisch is, toont het wel de potentie van een krachtige bull run. Het is echter belangrijk om te beseffen dat naarmate de marktkapitalisatie van bitcoin toeneemt, er steeds meer kapitaalinjectie nodig zal zijn om een vergelijkbare stijging te realiseren.

Kleine Bitcoin prijs crash eind 2023

Bij nadere beschouwing van de komende maanden suggereert de vorige prijscyclus een prijsdaling tegen het einde van het jaar. De BTC-koers zou in december met enkele tientallen procenten kunnen afnemen, waarna een stevige consolidatieperiode volgt. Dit zou wellicht het ideale moment kunnen zijn voor beleggers om hun Bitcoin-bezit uit te breiden.

Prijsverloop eind 2023 van historische bitcoin cycles
Figuur 2: Prijsverloop eind 2023 van historische bitcoin cycles (bron; Glassnode)

Conclusie

Gezien de historische prijsontwikkeling van Bitcoin is er een indicatie dat de munt tegen het einde van het jaar een prijsdaling kan ondergaan. Deze daling zou vervolgens overgaan in een solide consolidatiefase. Voor beleggers kan dit een strategische periode zijn om hun positie in Bitcoin te versterken, gezien de potentieel gunstigere instapprijzen en verwachte stabiliteit die volgt.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December