Dogecoin stijgt
Dogecoin

Crypto analist voorspelt grote uitbraak voor Dogecoin

Het jaar 2024 stond gedurende de eerste maanden niet alleen in het teken van Bitcoin. Ook memecoins als Dogecoin presteerden fantastisch, maar die hype ging de laatste maanden stevig liggen. Nu voorspelt Ali Martinez een nieuwe uitbraak voor Dogecoin.

Uitbraak voor Dogecoin aanstaande?

Volgens Ali Martinez moeten we ons met name focussen op twee signalen als het om Dogecoin gaat.

Als eerste noemt hij de Relative Strength Index van Dogecoin op de dagelijkse grafiek, die volgens hem een dalende trendlijn lijkt te breken.

De RSI is een momentum-indicator uit de technische analyse die door handelaren wordt gebruikt om de koersrichting van een asset te bepalen. Een score van 70-100 wijst meestal richting bullish sentiment, terwijl een score van 30 wat minder florisant is.

Op dit moment lijkt Dogecoin weer richting een hogere RSI te klimmen en de dalende trendlijn te doorbreken, zie onderkant grafiek.

Verder moet Dogecoin volgens Ali Martinez voorbij de koers van 0,11 dollar klimmen. Daar ligt een grote weerstand voor de memecoin, die in theorie voor een enorme koersexplosie kan zorgen.

Whales kopen XRP

Een andere interessante trend die Martinez wist op te pikken is het kopen van XRP door rijke whales. Over de afgelopen tien dagen kochten whales volgens Martinez 380 miljoen XRP op uit de markt. Die tokens dragen tegen de huidige koersen een waarde van ongeveer 228 miljoen dollar.

XRP handelt momenteel op een koers van 0,585 dollar en heeft nog wel een stukje te stijgen voordat investeerders weer bullish durven te worden.

Sinds de bullrun van 2017/2018 gaat het eigenlijk al niet goed meer met XRP. Ondanks dat verloor het XRP-leger nooit zijn vertrouwen in de munt, want op internet krijgt het project nog altijd veel steun.

Toch blijft het voor buitenstaanders een bijzonder fenomeen. Na ruim tien jaar is de technologie van XRP nog niet doorgebroken. Je zou verwachten dat mensen dan ook een keer opgeven.

Dat zal bij sommige mensen ook wel gebeuren, maar het leger van XRP aanhangers blijft indrukwekkend.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Dogecoin nieuws

Dogecoin (DOGE) staat voor mogelijk explosieve groei in 2025, zegt analist
Trump kiest Elon Musk voor nieuwe D.O.G.E.-commissie: Miljardenbesparingen in zicht?
Het succes van Dogecoin hangt af van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom