Cardano prijs stijgt
Cardano

Analist voorziet korte termijn koersstijging voor Cardano

De cryptomarkt vertoont overwegend groene cijfers. Bitcoin (BTC) springt eruit met een indrukwekkende weekstijging van meer dan 10%. Cardano (ADA) beweegt ook omhoog, hoewel met een bescheidener groei van 4,0% over dezelfde periode. Echter, cryptohandelaar Gareth Soloway ziet potentieel voor een aanzienlijke stijging van de ADA koers.

Soloway wijst op een langdurig ‘wedge’-patroon in de prijsgrafiek van ADA. Dit technisch analysepatroon ontstaat wanneer twee trendlijnen convergeren, die de hoogste en laagste prijzen over een bepaalde periode verbinden. Afhankelijk van de marktcontext kan zo’n patroon een signaal zijn voor voortzetting of ommekeer van de huidige trend.

Volgens Gareth duidt de huidige marktcontext op een mogelijke prijsstijging op korte termijn. Toch benadrukt hij het belang van bepaalde prijsniveaus. Mocht ADA onder de $0,24 sluiten, dan zou dat de verwachte stijging kunnen belemmeren. Voor een positief momentum moeten de bulls de weerstand rond de $0,27 doorbreken, waarna het volgende weerstandsniveau op $0,30 ligt.

Doorbraak van de 50-daagse MA

Cardano’s huidige koers van $0,263 heeft het 50-daagse voortschrijdende gemiddelde (MA) overschreden, wat als een positief teken wordt gezien. Dit 50-daagse MA, dat de gemiddelde slotkoers van een activum over de laatste 50 dagen weergeeft, is een veelgebruikte technische indicator om de korte tot middellange termijntrends te duiden. Een prijs die boven dit gemiddelde uitkomt, wordt vaak gezien als een indicatie van een opwaartse trend met potentieel voor verdere koersstijging op korte termijn.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Cardano nieuws

Kan Cardano (ADA) 1 dollar worden? 
Gaat Cardano binnenkort 75% stijgen?
Cardano-oprichter: “We hebben alle troeven in handen”
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?