Dogecoin
Dogecoin

Analisten voorspellen grote prijsbeweging voor Dogecoin: Stijging van 200% in zicht?

De moeder van alle memecoins, Dogecoin (DOGE), lijkt zich voor te bereiden op een aanzienlijke prijsbeweging, aldus crypto-analisten Javon Marks en Ali Martinez.

In een recente X-post meldt Marks dat DOGE sterke overeenkomsten vertoont met eerdere bullruns, wat zou kunnen wijzen op een nieuw historisch prijsniveau. Martinez voegt daaraan toe dat verschillende technische patronen eveneens op een doorbraak duiden.

Historisch patroon

Met een huidige koers van net geen $0,11, handelt Dogecoin nog steeds 85,3% onder zijn all-time high (ATH) van ongeveer $0,74, die het in mei 2021 bereikte. De memecoin heeft dus nog een lange weg te gaan om weer in de buurt van zijn record te komen.

Marks baseert zijn voorspelling op eerdere prestaties van Dogecoin tijdens bullruns, waarin de koers van de token snel steeg naar nieuwe recordhoogtes. Hij stelt dat het huidige marktsentiment, in combinatie met de prijsconsolidatie, duidt op een opwaartse beweging waarin memecoins zoals DOGE parabolisch kunnen stijgen.

Technische doorbraak

Ali Martinez ondersteunt deze voorspelling en wijst op een doorbraak van een meerjarig dalend driehoekspatroon. Dit patroon, waarin de koers gedurende meerdere jaren lagere toppen vormt terwijl de bodems op een constant niveau blijven, suggereert vaak een mogelijke uitbraak.

Martinez benadrukt dat Dogecoin de weerstand rond $0,11 moet doorbreken om verdere koersstijgingen te realiseren. Volgens hem zou deze doorbraak kunnen leiden tot een aanzienlijke prijsrally, wat de interesse van handelaren verder zou aanwakkeren. Hij verwacht een stijging van 200%, gevolgd door een correctie van 60%, voordat een nieuwe bullrun begint. Uiteindelijk voorziet de analist een nieuw hoogtepunt voor de koers van Dogecoin.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Dogecoin nieuws

Crypto analist voorspelt grote uitbraak voor Dogecoin
Dogecoin (DOGE) staat voor mogelijk explosieve groei in 2025, zegt analist
Trump kiest Elon Musk voor nieuwe D.O.G.E.-commissie: Miljardenbesparingen in zicht?
Meer nieuws

Meest gelezen

Immens populaire cryptomunt nu beschikbaar op Bitvavo
Hoger beroep SEC tegen Ripple: Is corruptie de werkelijke drijfveer?
Deze 3 crypto’s laten enorme stijgingen zien: Wat is er aan de hand?
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk