Ethereum, ether
Nieuws

Analisten voorspellen kapitaalstroom van $15 miljard voor Ethereum ETFs

De cryptogemeenschap kijkt vol spanning uit naar de lancering van spot Ethereum exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten. Sommige analisten verwachten dat deze nieuwe beleggingsproducten aanzienlijke kapitaalstromen naar de markt zullen trekken.

Matt Hougan, Chief Investment Officer van Bitwise, is optimistisch over het potentieel van deze ETF’s. Hij voorspelt dat er in de eerste handelsmaanden een substantiële toestroom naar spot Ether ETF’s zal zijn.

Ethereum ETF’s op weg naar $15 miljard

“Ethereum ETF’s zullen in hun eerste 18 maanden op de markt 15 miljard dollar aan netto-instroom aantrekken”, zo voorspelde Hougan in zijn analyse van 26 juni.

Hougan’s voorspelling van 15 miljard dollar is gebaseerd op een grondige analyse van beschikbare data, waaronder een vergelijking van de marktkapitalisatie van Ether met die van Bitcoin, de internationale crypto ETP-markt, de conversie van Grayscale’s Ethereum Trust (ETHE) naar een ETF, en de “carry trade” van spot Bitcoin ETF’s.

Bij gebrek aan betere informatie verwacht Hougan dat beleggers ongeveer naar verhouding van market cap in de Bitcoin en Ethereum ETFs zullen investeren. De market cap van Bitcoin is ongeveer 3x zo groot als die van Ethereum op dit moment.

BTC vs. ETH marktkapitalisatie
BTC vs. ETH marktkapitalisatie. Bron: TradingView

Bitcoin ETF’s op weg naar $100 miljard

Ook de Bitcoin ETF’s zullen enorm veel kapitaal blijven aantrekken. Amerikaanse beleggers hebben momenteel $56 miljard geïnvesteerd in spot Bitcoin ETF’s”, legt Hougan uit. Hij verwacht dat dit cijfer tegen het einde van 2025 zal stijgen naar $100 miljard, “naarmate deze ETF’s volwassen worden en goedgekeurd worden op platforms zoals Morgan Stanley”.

Met $100 miljard als benchmark en rekening houdend met de $10 miljard conversie van Grayscale’s Ethereum Trust naar een ETF, zouden spot Ethereum ETF’s een netto-instroom van $25 miljard kunnen zien.

Om dit cijfer te valideren, analyseerde Hougan de internationale ETF-markten en ontdekte dat Canada en Europa vergelijkbare investeringsverdelingen hebben tussen de twee activa. Bitcoin ETF’s maken daar ongeveer 78% en Ethereum ETF’s ongeveer 22% van het totale beheerd vermogen (AUM) uit.

“Het feit dat de activaverdeling in beide regio’s bijna identiek is, zegt mij dat deze verdeling de relatieve vraag naar BTC en ETH onder ETF-beleggers in grote lijnen weergeeft,” zegt Hougan.

Aangezien internationale Ethereum ETF’s slechts ongeveer 22% van het gecombineerde marktaandeel innemen in vergelijking met Bitcoin, verlaagt dit de schatting van $25 miljard naar $18 miljard.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

CBEO: Lancering van spot Ethereum ETF bevestigd: 23 juli
Tokenisatie-hype is bullish voor Ethereum
Binance CEO deelt verwachting voor Ethereum ETF’s
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren