ethereum
Ethereum

Reuters: Dit is wanneer de Ethereum ETF’s live gaan

Na weken te hebben gewacht begint het er steeds meer op te lijken dat de Ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) volgende week gelanceerd mogen worden. Meer en meer factoren wijzen in dezelfde richting en een nieuw rapport van Reuters heeft zelfs de dag naar buiten gebracht waarop het historische moment moet gaan plaatsvinden.

ETH-fondsen op 2 juli?

Het is alweer vijf weken geleden sinds de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een berg Ethereum ETF’s goedkeurde. Sindsdien ligt er echter nog één laatste obstakel op de weg die een lancering uitstelt: de S-1 aanvragen. Naast de eerder goedgekeurde 19b-4 aanvragen moeten deze formulieren óók goedgekeurd worden alvorens de beurzen betreden mogen worden.

Volgens de internationale nieuwsdienst Reuters is het grote moment bijna daar. In een rapport van gisteren wordt geschreven dat de financiële waakhond over exact een week (op 4 juli) de S-1 aanvragen van de ETF-uitgevers goed zou kunnen keuren.

Branche-executives en andere betrokkenen zouden tegenover Reuters hebben aangegeven dat de gesprekken tussen vermogensbeheerders en de toezichthouder ‘’de laatste fase ingaan’’, wat wijst op een spoedige lancering.

Een datum van 4 juli komt overeen met de eerdere voorspelling van Bloomberg ETF-experts Eric Balchunas en James Seyffart. Twee weken geleden veranderden de analisten echter hun prognose tot 2 juli nadat ze te horen kregen dat de commissie slechts ‘’vrij licht’’ commentaar had verschaft. Hoewel dit slechts een kleine verschuiving was van de eerdere datum van 4 juli, waren ze aanvankelijk van plan hun voorspelling uit te stellen.

Ethereum ETF-race bereikt kookpunt

Recentelijk hebben zich tevens andere positieve ontwikkelingen voorgedaan in de race om Ethereum ETF’s op de markt te krijgen.

Zo kon je gisteren lezen dat vermogensbeheerder VanEck een zogenoemd 8A-formulier had ingediend bij de SEC. Bij de eerdere bitcoin (BTC) ETF vond deze indiening zeven dagen voor de beursnotering plaats, wat een bemoedigend teken is.

Daarnaast gaf Gary Gensler, de voorzitter van de SEC, afgelopen dinsdag tijdens een Bloomberg-conferentie in New York aan dat het goedkeuringsproces voor de Ethereum ETF’s ‘soepel verloopt’.

Ethereum ETF’s bieden een gereguleerde en toegankelijke manier om in Ethereum te investeren zonder de munt zelf in beheer te hoeven nemen. Het opent de deuren voor institutioneel geld om in Ethereum te investeren en transformeert de altcoin naar een legitieme activaklasse. Het debuut op de Amerikaanse handelsbeurzen markeert een groot moment voor Ethereum en de gehele cryptosector in het algemeen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Vitalik Buterin introduceert Circle STARKs voor verbeterde beveiliging en efficiëntie
Ethereum ETF’s succesvol gelanceerd met $1,08 miljard handelsvolume
Ethereum ervaart grootste inflatieperiode afgelopen kwartaal
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten