Ripple

Analisten zijn bang dat XRP een diep dal gaat meemaken

Sinds de piek van de cryptomarkt in 2018 is XRP een schim van zichzelf geweest. De XRP koers ligt momenteel 90% onder zijn all-time high van $3,30. De 90% is een heel groot verschil met de 67% die Bitcoin van zijn all-time high af zit. Simpel gezegd, in vergelijking met BTC presteert XRP uitermate slecht en dat is al maanden zo.

De op twee na grootste cryptocurrency kan helaas nog veel meer verliezen gaan lijden. Analisten tonen aan dat de technische vooruitzichten van de altcoin er niet al te rooskleurig uitzien.


Toekomst ‘nogal grimmig’ volgens analisten

Hoewel XRP met 70% is hersteld van zijn dieptepunt die rond de $0,11 lag, blijft de technische structuur van de cryptocurrency allesbehalve bullish, vertellen analisten. Een populaire crypto analist maakte dit duidelijk toen hij op 13 april een grafiek deelde. Hij benadrukte dat XRP vanuit macro-perspectief op een slechte plek staat.

Hij verwijst naar de “dubbele afwijzing” in de belangrijkste horizontale steunregio’s en het feit dat XRP momenteel een regio binnengaat waar weinig liquiditeit is. Beide zijn weergegeven in de grafiek. De handelaar ging zelfs zo ver om de volgende uitspraak te doen:

“Dit is waarschijnlijk één van de engste grafieken die ik ooit heb gezien. Ik zou hier niet in willen investeren.”

De handelaar is niet de enige die denkt dat XRP’s langetermijngrafiek in feite nul technische ondersteuning onder de huidige prijs laat zien.

Eerder liet Peter Brandt, een ervaren handelaar in grondstoffen, zien dat het vooruitzicht voor XRP problematisch is. er is een enorme witte ruimte te zien waar geen ondersteuning ligt. Dit suggereert dat het aannemelijker is dat het gaat dalen in plaats van stijgen.


Niet alleen maar slecht nieuws

Er is echter niet alleen maar slecht nieuws voor Ripple. Er was namelijk minder verkoopdruk te zien en XRP blijft gebruikt worden door institutionele betalingsbedrijven. Dit zou de adoptie en dus de prijs van de munt kunnen stimuleren.

Gegevens van het eerste kwartaal van 2020 zijn nog niet beschikbaar, maar Ripple beweert steeds minder XRP tokens te verkopen. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat er minder aanbod is en de prijs kan stijgen.

Onderstaande grafiek van gegevensprovider Messari schetst het beeld van deze trend. De grafiek laat een sterke daling zien van het aantal munten dat Ripple verkocht van Q2 van 2019 tot Q3 en Q4 van datzelfde jaar.

Verder blijft Ripple XRP gebruiken in On-Demand Liquidity (ODL). Het gebruikt de munt als een soort brug om wereldwijde valutamarkten tussen banken met elkaar te verbinden. Het product profiteert van de snelheid van de ledger die de munt ondersteunt. Dat biedt relatief snelle en goedkope transactietijden in vergelijking met traditionele betaalmiddelen.

Helaas voor XRP-houders is het niet duidelijk of het verminderde marktaanbod en de toegenomen vraag voldoende zullen zijn om de verkoop van de cryptocurrency in de afgelopen jaren te compenseren.