Hack Nieuws

Hack Nieuws

Anonymous beweert Russische centrale bank te hacken

De internationale hackers groep Anonymous beweert dat het de Centrale Bank van Rusland heeft gehackt.


Anonymous hackt Russische bank

Anonymous beweert de Centrale Bank van Rusland te hebben gehackt ter ondersteuning van Oekraïne te midden van de aanhoudende oorlog tussen Rusland en Oekraïne. De Russische centrale bank weerlegde het nieuws van een mogelijke hackaanval. Anonymous stopt niet en dreigt meer dan 35.000 geheime bestanden vrij te geven.

Te midden van de Russische aanval van Oekraïne is de groep hackers een operatie gestart met de naam #OpRussia om het land digitaal aan te vallen. Anonymous waarschuwt bedrijven om zich uit Rusland terug te trekken als ze niet gehackt willen worden.

Deze aanval maakt deel uit van een reeks cyberaanvallen om Rusland te straffen voor de invasie. De groep deelde hoe het de website en database van het bedrijf in Rusland heeft aangevallen. Eerder hebben ze door de staat gecontroleerde media en overheidswebsites gehackt.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Gebruik van crypto en stablecoins

De president van de Europese Centrale Bank, Christine Lagarde, maakte zich grote zorgen over het feit dat Rusland cryptocurrencies gebruikt om de opgelegde sancties te omzeilen. Lagarde zei dat de Russen roebels omzetten in cryptocurrencies en stablecoins. Christine zei ook dat ze getuige zijn geweest van het hoogste niveau van volumes van roebels in stablecoins en crypto sinds 2021.

”Er is geen bewijs dat Rusland of president Vladimir Poetin cryptocurrencies gebruiken om sancties te omzeilen”. Aldus Jonathan Levin, mede-oprichter van blockchain-analysebedrijf Chainalysis.

Volgens een rapport wil de Rusland nu energiebronnen en olie verkopen en hiervoor Bitcoin als betaalmiddel accepteren. Eerder kwamen rapporten naar voren dat Anonymous meer dan 300 Russen had aangevallen, waarvan ze ongeveer RUB 1 miljard hebben gestolen. De hackers boden Russische soldaten aan om hun tanks in te leveren in ruil voor meer dan $52.000 aan Bitcoin.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten