ApeCoin
NFT

ApeCoin stijgt met 40% te midden van Metaverse geruchten

De ApeCoin prijs is vandaag met meer dan 40% gestegen. Dit vanwege de speculatie rond het Otherside metaverse project.

ApeCoin prijs stijgt met 40%

ApeCoin is de token van het bekende Bored Ape Yacht Club (BAYC) ecosysteem. De prijs van de Apecoin is zojuist naar zijn hoogste punt in een maand tijd gestegen.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 ApeCoin rond de $17,20. Dit terwijl de prijs een dag geleden nog ‘slechts’ rond de $12,20 lag. Dat betekent dat de ApeCoin koers in minder dan 24 uur tijd met meer dan 40 procent is gestegen.

ApeCoin grafiek 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Waarom stijgt de ApeCoin prijs?

ApeCoin’s indrukwekkende rally kan worden toegeschreven aan verschillende factoren. Eén daarvan is de notering van de token op Gemini Earn. Dit is een leen-programma van de crypto exchange Gemini waarmee gebruikers hun digitale activa kunnen uitlenen aan institutionele spelers en rente kunnen verdienen.

Een andere, en waarschijnlijk meest belangrijke reden, is echter de groeiende speculatie over de recente aankondiging van Yuga Labs over hun aankomende metaverse genaamd Otherside. Dit zijn de makers van de Bored Ape Yacht Club NFT collectie.

Volgens Bored Ape eigenaar Renegademaster, bereidt Yuga Labs zich voor op de land-verkoop voor het Otherside project. Deze wordt gehouden als een veiling met een startprijs van 600 APE tokens. Vandaag de dag heeft dit een geschatte waarde van bijna $10.000.

ApeCoin, Otherside, en Bored Ape Yacht Club

Het Otherside-project, dat voor het eerst in maart werd aangekondigd, zal naar verwachting voor eind april worden gelanceerd. Hoewel details van Yuga Labs’ nieuwe metaverse project schaars zijn, werd bevestigd dat het zou worden aangedreven door ApeCoin.

ApeCoin zelf werd slechts een paar dagen voor de oorspronkelijke aankondiging van Otherside gelanceerd. De lancering kan worden geclaimd door Bored en Mutant Ape Yacht Club houders.

Ook andere metaverse tokens zijn bezig aan een flinke koersstijging. Zo is de ‘The Sandbox’ prijs in de afgelopen 24 uur met 6 procent gestegen en ook de Enjin Coin koers ligt 7% hoger dan een dag geleden.