ApeCoin crypto token logo seen on the smartphone and blurred Bor
Altcoin, ApeCoin

ApeCoin daalt met 40% in drie dagen tijd

De ApeCoin prijs is met meer dan 40% gedaald in de afgelopen 3 dagen. Volgens analisten zouden we zelfs meer neerwaartse beweging kunnen zien in de komende dagen als de Otherside hype afkoelt.

Is de ApeCoin hype afgelopen?

Op 28 april steeg de ApeCoin prijs nog naar een hoogtepunt van $27,57. Dat betekende dat de APE prijs met meer dan 2.650% was gestegen ten opzichte van zijn debuut in maart.

Sindsdien is de koers echter naar beneden gezakt. Handelaren begonnen namelijk ApeCoins te verkopen nadat Yuga Labs de details bekend maakte van zijn Otherside Metaverse land, genaamd “Otherdeed”.

Yuga Labs onthulde dat een stuk land in de metaverse 305 APE-tokens zou kosten in tegenstelling tot de verwachtingen dat het bedrijf de metaverse land percelen zou verkopen. Dit terwijl veel handelaren hadden verwacht dat er een veiling zou komen voor het land. Dit heeft ervoor gezorgd dat mensen minder de behoefte hadden om ApeCoins te hamsteren. Hierdoor is de ApeCoin koers flink gecrasht. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 APE namelijk rond de $16,30.

Ape prijs
APE prijs 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Is dit het moment om ApeCoins te kopen?

ApeCoin dient als settlement token voor alle producten en diensten van Yuga Labs. Daarnaast is het een governance token binnen de ApeCoin DAO. Dat is een gedecentraliseerde autonome organisatie die ApeCoin-houders het recht geeft om te stemmen over de voorstellen die door leden van de gemeenschap worden gedaan.

Op 30 april kondigde de grootste NFT-marktplaats, OpenSea, aan dat het ook begonnen is met het accepteren van ApeCoins. Er is dus best veel goed nieuws te melden over de token. Volgens verschillende analisten zou het dan ook best een goed moment zijn om APE-tokens te kopen tijdens deze prijs dip.

Altcoin nieuws

Het nut van memecoins volgens het brein achter Avalanche
Crypto-analist waarschuwt voor grote crash van altcoins zoals Chainlink
Topanalist: ‘Deze Solana-memecoin ziet er bullish uit’
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins