Altcoin Nieuws

ApeCoin DAO blijft officieel in het ecosysteem van Ethereum

ApeCoin DAO is de decentrale autonome organisatie waarin ApeCoin-investeerders stemmen over de toekomst van het project. Op 2 mei werd een officieel voorstel ingediend om te stemmen over de vraag of ApeCoin op Ethereum moet blijven, naar een tweede laag van Ethereum moet overstappen of zelfs naar een andere blockchain moet verhuizen.

Uiteindelijk is het vraagstuk beslecht met 3,8 miljoen stemmen voor Ethereum en 3,3 miljoen stemmen tegen. Daarmee heeft Ethereum met 53,5 procent van de stemmen gewonnen en blijft de ApeCoin DAO op de grootste smart contract blockchain ter wereld.

De Metaverse als inspiratie

Inspiratie voor de stemronde was de digitale landverkoop van Yuga Labs voor hun nieuwe Otherdeeds Metaverse. Yuga Labs is het bedrijf achter de Bored Ape Yacht Club en natuurlijk ook ApeCoin. De verkoop van de digitale stukken land verliep echter niet geheel vlekkeloos. Door de grote vraag naar het land schoten de transactiekosten tijdens de veiling omhoog tot onmogelijke hoogten, in het bijzonder voor het retail-publiek.

Die problemen zorgden binnen de ApeCoin-gemeenschap voor vragen over de toekomst van hun munt op Ethereum. Met name de onzekerheid over de schaalbaarheid is daarbij een probleem. BAYC 2491, ook wel bekend als ASEC, vond de overstap van Ethereum naar een andere blockchain geen goed idee en startte dit initiatief. Vandaar dat het voorstel de naam “Keep ApeCoin within the Ethereum ecosystem” draagt.

Overstap is te complex en duur

Na het Metaverse drama met de extreem hoge transactiekosten leefde binnen Yuga Labs het verlangen om op een andere blockchain over te stappen. “Het lijkt overduidelijk dat ApeCoin moet migreren naar een eigen blockchain om te kunnen schalen”, zo schreef Yuga Labs in een tweet. Daarbij moedigde Yuga Labs de ApeCoin DAO aan om na te denken over deze stap.

Het voorstel van ASEC was echter een betoog om juist niet over te stappen van Ethereum op een andere blockchain. “Een beslissing als deze is op dit moment te complex en te duur om te maken”, aldus ASEC. Verder kan een verhuizing van het netwerk met de hoogste volume en de grootste mate van NFT-adoptie ook schadelijk zijn voor de reputatie van het project.

Altcoin nieuws

Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?
Prijs van FTM stijgt met 50% terwijl Fantom roadmap onthult
Voorstel van Terra Classic om burn belasting opnieuw te verhogen tot 1,2%
Meer nieuws

Meest gelezen

Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft
Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten