ApeCoin crypto token logo seen on the smartphone which is placed
Altcoin

Apecoin op all-time low, komen er nog meer correcties aan?

Apecoin (APE) bereikte op maandag 11 september opnieuw een all-time low met de koers van 1,16 dollar. Het lukt de gemeenschap en de Yuga Labs maar niet om het enthousiasme om de munt weer tot leven te krijgen. Het netwerk van Apecoin groeit dan ook op het traagste niveau sinds maart 2022.

Bearish ontwikkelingen

We zitten natuurlijk in een algemene bearmarkt, dus het zal niet volledig aan Apecoin zelf liggen. Maar de token-unlock van 50 miljoen van over vier dagen helpt niet mee. Dat betekent simpelweg dat er voor 50 miljoen dollar aan Apecoin tokens op de markt komt.

In totaal gaat het om 40,6 miljoen Apecoin die op 15 september vrijkomen. De afgelopen keren waren de koersprestaties van Apecoin in aanloop naar die token-unlock momenten niet om over naar huis te schrijven.

In de 10 dagen voorafgaande aan de token-unlock van 16 mei viel de Apecoin koers met 13 procent naar beneden van 3,80 dollar naar 3,31 dollar. Om vervolgens een opleving te maken naar 3,50 dollar richting het einde van de maand.

Dat neemt niet weg dat vanaf het begin van het jaar een hele duidelijke neerwaartse trend waarneembaar is voor Apecoin.

Waarom heeft Apecoin het moeilijk?

De reden voor de slechte periode van Apecoin lijkt duidelijk. Het project is natuurlijk inherent verbonden met de Bored Ape Yacht Club, de beroemde NFT-collectie, en daar gaat het op dit moment ook niet helemaal lekker mee.

In de zomer van 2021 waren NFTs helemaal hot-and-happening, maar van dat sentiment is nu even weinig meer over.

Sterker nog, het is nog maar de vraag of die hype ooit terugkomt. Wat dat betreft is het vooral hopen geblazen, want vooralsnog lijkt het antwoord nee. Al kan er natuurlijk een hoop veranderen als Bitcoin straks ineens begint te pompen; bijvoorbeeld door de komst van de Spot Bitcoin ETF.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht APE of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Altcoin nieuws

Terra Classic Community Stemt voor Beëindiging van Token Minting
De Terra Classic-gemeenschap kiest ervoor om het slaan van USTC stop te zetten
Stijging van 20 procent in aantocht voor Chainlink?
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
XRP-advocaat gaat ‘grote aankondiging’ doen