ApeCoin crypto token logo seen on the smartphone and blurred Bor
ApeCoin, NFT

ApeCoin verliest in slechts 30 dagen tijd 65 procent van zijn waarde

De lancering in maart van de ApeCoin veroorzaakte een grote opleving in de NFT- en cryptomarkten. Maar nu er onrust heerst op de markten, tuimelt de ApeCoin koers sneller dan elke andere gaming- en metaverse-gerelateerde tokens.

ApeCoin heeft het zwaar

Gisteren bereikte de ApeCoin koers een nieuw dieptepunt van $3,03 per token. Op het moment van schrijven is de prijs iets gestegen naar $3,74, maar dat is nog steeds maar een fractie van wat de munt 2 maanden geleden waard was. Toen was 1 Apecoin namelijk meer dan $27 waard.

Bij ApeCoin wordt de omvang van de daling dus pas echt duidelijk als we naar het grote plaatje te kijken. In de afgelopen 30 dagen heeft het token 65% van zijn waarde verloren. Vergelijk dat met een daling van 42% voor The Sandbox, of 39% voor de MANA-token van Decentraland. Bitcoin is in dezelfde periode 32% gedaald en Ethereum 48% van zijn prijs heeft verloren.

ApeCoin koers is enorm gedaald – Bron: Tradingview

Ook de Bored Apes verliezen een groot deel van hun waarde

De bijbehorende Bored Ape Yacht Club NFT’s hebben de laatste tijd ook enorm aan waarde verloren. De prijs voor de goedkoopste beschikbare Bored Ape is namelijk met meer dan 54% gedaald in de afgelopen 30 dagen. De bodemprijs ligt momenteel op 76 Ether, wat ongeveer $91.700 is. Dit terwijl op 29 april de prijs van een Bored Ape NFT rond de $429.000 (152 ETH) lag. Dit was vlak voor de lancering van virtuele land-NFT-plots voor Yuga’s aankomende Otherside-metaverse-game. Otherside zal rond ApeCoin worden gebouwd, net als andere toekomstige games en Web3-services.

Bored apes
Bored Ape NFT’s

NFT handel daalt vanwege onrust in de markt

Een NFT werkt als een eigendomsbewijs voor een item, inclusief digitale goederen zoals profielfoto’s, kunstwerken en verzamelobjecten. De Bored Ape Yacht Club is een van de meest populaire Ethereum NFT-projecten, met een handelsvolume ter waarde van meer dan $2,2 miljard tot nu toe. De handel in evenals de prijs van deze NFT-projecten zijn aanzienlijk gedaald te midden van onrust op de markt.

Altcoin nieuws

3 Crypto’s met AI-technologie die je in de gaten moet houden
Wat is StarkNet en waarom is het zo’n grote hype?
Aave implementeert DeFi-protocol op BNB Chain
Meer nieuws

Meest gelezen

Hoeveel VeChain moet je kopen om miljonair te worden?
Deze 3 cryptomunten zijn klaar voor een grote prijsstijging
Google Bard voorspelt de impact van de Bitcoin halving op de Shiba Inu koers