Apple
Blockchain

Apple komt in 2024 met nieuwe AI-technologie

Apple CEO Tim Cook heeft bevestigd dat het bedrijf werkt aan generatieve kunstmatige intelligentie (AI) die later in 2024 beschikbaar zal zijn voor consumenten. Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers van het bedrijf op 1 februari zei Cook dat hij gelooft dat er een “enorme kans” ligt voor Apple op het gebied van AI en generatieve AI.

Apple investeert in technologie van de toekomst

“Als we vooruitkijken, is het plan om te blijven investeren in deze en andere technologieën die de toekomst vorm zullen geven”, aldus Tim Cook.

Zou dat betekenen dat Apple ook in Bitcoin gaat investeren? Volgens velen zal de digitale munt immers een grote rol spelen in de financiële wereld van de toekomst. Je zou zelfs kunnen stellen dat Bitcoin dat op bepaalde vlakken al doet.

Veel mensen gebruiken Bitcoin als hun primaire spaarmiddel om te ontsnappen aan de inflatie van hun nationale valuta.

Waar Apple dit jaar precies mee komt wilde Tim Cook nog niet delen. Hij wilde alleen zeggen dat hij “enorm enthousiast” is over bepaalde ontwikkelingen, maar dat hij daar later dit jaar meer over kwijt kan.

Apple lanceert normaal gesproken in juni hun nieuwe software-producten tijdens zijn jaarlijkse Worldwide Developers Conference.

Achterstand Apple op Meta, Microsoft en Google is groot

Het lijkt momenteel alsof de afstand tussen Apple en concurrenten als Google, Microsoft en Meta in de AI-arena groot is.

Dat zijn stuk voor stuk bedrijven die agressief ontwikkelen pushen in deze tak van sport. Apple blijft nog achter, maar dat hoeft niet veel te zeggen. Vaak is Apple namelijk een bedrijf dat pas met nieuwe producten komt als ze echt overtuigd zijn van de toegevoegde waarde.

De aandelen van Apple doen het op dit moment even “iets minder” en zijn op 29 januari onder de waarde van 3 biljoen dollar gevallen.

Daarmee is Microsoft op dit moment weer het meest waardevolle techbedrijf ter wereld. Microsoft had het in zijn laatste rapport met de kwartaalcijfers over het implementeren van AI in “iedere laag” van zijn tech-stack als een drijfveer voor toekomstig succes.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Tom Lee voorspelt: Bitcoin koers bereikt $150.000 in 2024
Revolutionaire beweging: behoud van klassieke videogames op de Bitcoin-blockchain
Mike Novogratz voorziet extreme stijging Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Hoeveel VeChain moet je kopen om miljonair te worden?
Deze 3 cryptomunten zijn klaar voor een grote prijsstijging
Google Bard voorspelt de impact van de Bitcoin halving op de Shiba Inu koers