Apple nieuws

Apple verbiedt intern gebruik van ChatGPT uit angst voor datalekken

Een intern document van Apple suggereert dat, ondanks de ontwikkeling van hun eigen AI-technologie, het bedrijf het gebruik van AI-chatbots van derden door zijn medewerkers zal inperken.

Angst voor lekken van gevoelige informatie

Apple, de technologiereus, heeft de toegang tot de populaire AI-chatbot, ChatGPT, beperkt uit zorg voor potentiële risico’s rond gevoelige data.

Een rapport van The Wall Street Journal onthulde dat een intern document het gebruik van ChatGPT en vergelijkbare AI-tools had verboden. Dat terwijl het bedrijf zijn eigen AI-technologie aan het ontwikkelen was.

Het document geeft aan dat Apple zich zorgen maakt dat werknemers deze tools kunnen gebruiken om geheime bedrijfsinformatie te onthullen.

Het document beperkt ook het gebruik van GitHub’s AI-tool Copilot, een door Microsoft ontwikkelde tool die het coderingsproces automatiseert.

Deze interne restrictie is opgelegd na de lancering van de ChatGPT-app in de Apple App Store voor iOS op 18 mei.

Op dit moment is de nieuwe app toegankelijk voor iPhone- en iPad-gebruikers in de VS. Er zijn echter plannen om de beschikbaarheid in de komende weken naar andere landen uit te breiden. Daarnaast is er een Android-versie van de app in de maak.

Apple volgt andere grote bedrijven

Naast Apple hebben andere grote bedrijven het interne gebruik van ChatGPT beperkt. Op 2 mei stuurde Samsung een memo naar werknemers waarin het gebruik van generatieve AI-tools zoals ChatGPT werd verboden.

In het geval van Samsung volgde het beleid op een incident waarbij Samsung-medewerkers een “gevoelige code” naar het platform hadden geüpload.

Samsung waarschuwde werknemers om geen bedrijfsinformatie te uploaden. Als ze dit wel zouden doen worden ze geconfronteerd met “disciplinaire maatregelen tot en met beëindiging van het dienstverband”.

Naast Samsung en Apple hebben ook bedrijven als JPMorgan, Bank of America, Goldman Sachs en Citigroup het interne gebruik van generatieve AI-tools zoals ChatGPT verboden.

Veel bedrijven die het gebruik van AI-chatbots door werknemers verbieden, zijn ook bezig met het maken van hun eigen applicaties. Begin mei zei Time Cook, CEO van Apple, dat het bedrijf van plan is om AI in zijn producten te “verweven”.

Blockchain nieuws

Nigeria lanceert ambitieus blockchain-initiatief ‘Nigerium’ voor databeveiliging en nationale integriteit
Wereldwijde cryptohandel verwacht enorme groei in 2024
Portal introduceert PortalPay om drempels voor blockchain gaming te verlagen
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen