Blockchain

Apple verbiedt intern gebruik van ChatGPT uit angst voor datalekken

Een intern document van Apple suggereert dat, ondanks de ontwikkeling van hun eigen AI-technologie, het bedrijf het gebruik van AI-chatbots van derden door zijn medewerkers zal inperken.

Angst voor lekken van gevoelige informatie

Apple, de technologiereus, heeft de toegang tot de populaire AI-chatbot, ChatGPT, beperkt uit zorg voor potentiële risico’s rond gevoelige data.

Een rapport van The Wall Street Journal onthulde dat een intern document het gebruik van ChatGPT en vergelijkbare AI-tools had verboden. Dat terwijl het bedrijf zijn eigen AI-technologie aan het ontwikkelen was.

Het document geeft aan dat Apple zich zorgen maakt dat werknemers deze tools kunnen gebruiken om geheime bedrijfsinformatie te onthullen.

Het document beperkt ook het gebruik van GitHub’s AI-tool Copilot, een door Microsoft ontwikkelde tool die het coderingsproces automatiseert.

Deze interne restrictie is opgelegd na de lancering van de ChatGPT-app in de Apple App Store voor iOS op 18 mei.

Op dit moment is de nieuwe app toegankelijk voor iPhone- en iPad-gebruikers in de VS. Er zijn echter plannen om de beschikbaarheid in de komende weken naar andere landen uit te breiden. Daarnaast is er een Android-versie van de app in de maak.

Apple volgt andere grote bedrijven

Naast Apple hebben andere grote bedrijven het interne gebruik van ChatGPT beperkt. Op 2 mei stuurde Samsung een memo naar werknemers waarin het gebruik van generatieve AI-tools zoals ChatGPT werd verboden.

In het geval van Samsung volgde het beleid op een incident waarbij Samsung-medewerkers een “gevoelige code” naar het platform hadden geüpload.

Samsung waarschuwde werknemers om geen bedrijfsinformatie te uploaden. Als ze dit wel zouden doen worden ze geconfronteerd met “disciplinaire maatregelen tot en met beëindiging van het dienstverband”.

Naast Samsung en Apple hebben ook bedrijven als JPMorgan, Bank of America, Goldman Sachs en Citigroup het interne gebruik van generatieve AI-tools zoals ChatGPT verboden.

Veel bedrijven die het gebruik van AI-chatbots door werknemers verbieden, zijn ook bezig met het maken van hun eigen applicaties. Begin mei zei Time Cook, CEO van Apple, dat het bedrijf van plan is om AI in zijn producten te “verweven”.

Blockchain nieuws

Stronghold Digital Mining overweegt gedeeltelijke verkoop
Innovatieve blockchain-technologie kan Boda Boda Sector in Oost-Afrika transformeren
Animoca Brands zet eerste stappen in Bitcoin-industrie met steun aan Opal Foundation
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?