Samsung Flatscreen TV
Regulatie

Samsung-medewerkers mogen geen ChatGPT meer gebruiken

Samsung is de meest recente onderneming die een standpunt inneemt tegen de opmars van kunstmatige intelligentie (AI) hulpmiddelen die zich in rap tempo een weg vinden in grote wereldwijde industrieën.

Samsung stelt verbod in op ChatGPT

Een rapport van Bloomberg geeft aan dat het bedrijf het gebruik van generatieve AI-hulpmiddelen zoals ChatGPT onder zijn medewerkers zal verbieden. Dit nieuwe beleid is ingevoerd nadat Samsung-personeel een “gevoelige code” naar het AI-platform had geüpload

Samsung informeerde haar medewerkers dat met de groeiende belangstelling voor AI-platforms, de beveiligingsrisico’s eveneens toenemen. De interne memo onderstreepte de zorgen over de data die naar AI-platforms wordt verstuurd en het mogelijke gevaar van opslag op externe servers met beperkte mogelijkheden voor het terugvinden of verwijderen ervan. Samsung geeft het volgende statement:

“Het hoofdkantoor herziet zijn beveiligingsprotocollen om een beschermde omgeving op te zetten voor het veilig inzetten van generatieve AI, met als doel de productiviteit en doeltreffendheid van medewerkers te verhogen.”

Het bedrijf voegde echter toe dat, totdat dergelijke maatregelen zijn geïmplementeerd, het “voorlopig het gebruik van generatieve AI zal inperken”. Dit houdt in dat het gebruik van generatieve AI-hulpmiddelen op computers, tablets, telefoons en interne netwerken van Samsung verboden is.

Ook werd aan alle medewerkers van Samsung, die dergelijke hulpmiddelen op hun persoonlijke apparaten gebruiken, verzocht om geen bedrijfsgegevens in te voeren, aangezien zij anders “disciplinaire maatregelen riskeren, tot en met ontslag uit hun functie”.

Meerdere grote bedrijven maken zich zorgen over AI

Samsung is niet het enige grote bedrijf dat bedenkingen heeft bij de opkomende technologie. Sinds het begin van het jaar hebben ondernemingen zoals JPMorgan, Bank of America, Goldman Sachs en Citigroup het gebruik van hulpmiddelen zoals ChatGPT beperkt of verboden.

Desondanks zijn veel van deze bedrijven zelf actief bezig met het ontwikkelen van hun eigen AI-hulpmiddelen. JPMorgan heeft bijvoorbeeld een op ChatGPT gebaseerde tool ontwikkeld die verklaringen van de Federal Reserve analyseert om handelssignalen te interpreteren. Samsung is eveneens bezig met het ontwikkelen van een AI-tool voor het vertalen en samenvatten van documenten.

Regulatie nieuws

FTX oprichter Sam Bankman-Fried krijgt 25 jaar celstraf
Indonesische financiële waakhond introduceert regelgevingssandbox voor crypto-producten
‘FTX gebruikers krijgen 140% van de waarde van hun kapitaal terug’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen