Rechtszaak
Regulatie

Aragon DAO stemt voor het financieren van juridische stappen tegen de oprichters

Op 2 november heeft het team achter Aragon aangekondigd dat het juridische stappen onderneemt tegen de oprichters van de gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO), nadat besloten werd het bestuursorgaan te ontbinden en het merendeel van de activa te verdelen onder tokenhouders.

De Aragon Association wordt ontbonden

Volgens de aankondiging van het Aragon-team zal de Aragon Association worden ontbonden, waarbij de organisatieschatkist wordt ingezet. Hierdoor kunnen ANT-tokenhouders hun tokens inwisselen voor Ethereum. Deze update zal naar schatting ongeveer $155 miljoen aan digitale activa teruggeven aan de betrokken partijen.

Het besluit van het Aragon-team om het ANT-token af te sluiten en het bestuursorgaan te ontbinden zonder overleg met de DAO, heeft geleid tot ontevredenheid binnen een deel van de gemeenschap.

https://twitter.com/dcfgod/status/1726861803257471313

Op 21 november heeft de DAO gestemd om $300.000 toe te wijzen aan Patagon Management, een bedrijf gevestigd in Delaware en eigendom van Diogenes Casares, om juridische stappen te ondernemen tegen Aragon. Patagon zal de leiding nemen in de onderhandelingen en de rechtszaak tegen het Aragon-team voeren.

Handhaven van de vertrouwelijkheid

Volgens het aangenomen voorstel is het doel ervan om “een redelijk bedrag aan dode tokenfondsen terug te geven aan degenen die pro rata hebben ingewisseld, zonder deze voormalige tokenhouders te benadelen.”

Het goedgekeurde voorstel geeft Patagon ook de bevoegdheid om de vertrouwelijkheid te handhaven met betrekking tot de juridische procedures en de mogelijkheid om de juridische strategie te bepalen. Financiële transacties van Patagon met betrekking tot de zaak zullen echter openbaar worden gerapporteerd. Het geld wordt bewaard op een aparte wallet en een bankrekening, los van de zakelijke rekeningen van het bedrijf.

Regulatie nieuws

Fed verlaagt rente onverwacht met 0,50%: Positieve reactie op beurzen en cryptomarkt
Peter Schiff waarschuwt voor gevolgen van aanstaande Amerikaanse renteverlagingen
Hongkong werkt aan AI-richtlijnen voor de financiële sector
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’