Bitcoin (BTC) Miner
Bitcoin

Argo Blockchain mined 14% meer Bitcoin in Januari dan maand eerder

Het miningbedrijf Argo Blockchain heeft in januari van dit jaar 168 Bitcoin (BTC) gemined. Dat is 14% hoger dan in december 2022, waar ze nog 147 BTC binnenhaalde.

Minder onderbrekingsuren

Volgens het miningbedrijf is die stijging voornamelijk te danken aan minder onderbrekingsuren in januari ten aanzien van december. In december ging er namelijk een zware winterstorm over een aanzienlijk deel van de Verenigde Staten, wat voor de nodige problemen heeft gezorgd.

Hierdoor stegen logischerwijs ook de inkomsten van het bedrijf, van $2.49 miljoen in december naar $3.42 miljoen in januari. De totale hashrate-capaciteit van het bedrijf, ofwel de rekenkracht ervan, ligt momenteel op 2.5 exa-hashes per seconde (EH/s).

Geen maandelijkse mining-updates meer

Hiernaast stopt Argo

met het publiceren van maandelijkse updates van zijn mijnactiviteiten vanwege de verkoop van zijn Helios-faciliteit aan Galaxy Digital voor 65 miljoen dollar. Het bedrijf zal wel blijven rapporteren over zijn mijnactiviteiten op kwartaalbasis en in zijn financiële overzichten.

In de update van januari ging Argo ook in op de aanklacht van Murphy vs Argo Blockchain. Deze aanklacht, die vorige maand werd ingediend, beschuldigt Argo van het publiceren van onjuiste verklaringen bij de beursintroductie. Argo heeft McDermott, Will en Emery, LLP aangesteld als zijn raadsman en zegt dat het alle beschuldigingen weerlegt en dat de aanklacht ongegrond is. Het bedrijf zal zich dan ook hard verdedigen tegen de actie.

Bitcoin nieuws

Duitse overheid verplaatst grote hoeveelheid Bitcoin
LandBridge, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in de aankoop van land voor olie- en gaswinning, verdient geld aan Bitcoin miners
Volgende week vrijdag cruciaal voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen