Regulatie

Argo Blockchain mogelijk tweede crypto-bedrijf met Nasdaq-notering

Argo Blockchain, een blockchain-technologiebedrijf dat zich richt op crypto-mining en tevens al beursgenoteerd is, bekijkt momenteel een mogelijke secundaire notering. Dit maal op de Nasdaq-beurs.


Onderdeel van operationele en strategische update

Dat maakte het bedrijf bekend via een reeks Tweets op het sociale netwerk van Twitter. Hieruit werd duidelijk dat het blockchain-technologiebedrijf de mogelijkheid nu onderzoekt voor een secundaire notering, op de beurs van Nasdaq. Dit is een onderdeel van zijn bredere operationele en strategische update voor juni van dit jaar.

Het bedrijf benadrukt wel dat het onderzoek nog in volle gang is. Hierdoor is momenteel nog geen keuze gemaakt over de timing van de secundaire notering, mocht deze doorgaan. Het bedrijf wil dan ook geen garantie geven over een mogelijke notering, alleen dat het hier onderzoek naar doet. Mocht dit echter wel gebeuren, dan zou Argo Blockchain de tweede cryptocurrency gerelateerde onderneming zijn die op de Nasdaq-beurs genoteerd wordt.


Verkochte Bitcoins

Om de update te bekostigen, heeft het bedrijf in totaal 167 Bitcoin (BTC) verkocht voor naar verluidt circa 4.4 miljoen Britse ponden, wat neerkomt op ongeveer 5.1 miljoen euro. De aankondiging maakt hiernaast nog bekend dat de totale mijninkomsten van Argo Blockchain tot nu toe op 883 BTC staat. Verwacht wordt dat het mining-bedrijf tegen het einde van de maand 1.286 BTC, of een gelijkwaardig bedrag te hebben gegeneerd.

Volgens de CEO van Argo Blockchain, Peter Wall, kreeg de crypto-industrie in juni te maken kreeg met “grote veranderingen”, verwijzend naar een aanzienlijke verlaging van de totale wereldwijde hash-snelheid en de problemen rondom het minen te midden van een hardhandig optreden tegen cryptomining in China. Het bedrijf merkte hier het volgende over op: “Argo heeft geprofiteerd van deze veranderingen en blijft sterke inkomsten genereren met een indrukwekkende marge”.