Man in Prison
Regulatie

Arrestatie is in Nigeria gepleegd bij de overval op crypto-wallets van Patricia Technologies

De Nigeriaanse politie (NPF) heeft aangekondigd dat ze een politicus genaamd Wilfred Bonse heeft gearresteerd in verband met de diefstal van meer dan 200 miljoen naira (ongeveer $246.153) uit de crypto-wallet van Patricia Technologies.

Bijstaan van hackers bij witwassen

Volgens Olumuyiwa Adejobi, de PR-functionaris van de politie, werd deze informatie vrijdag bekendgemaakt. Bonse wordt ervan beschuldigd hackers te hebben bijgestaan bij het witwassen van 50 miljoen naira (ongeveer $61.538) van het gestolen geld.

De NPF meldde dat zij, via haar National Cybercrime Center, aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt in het onderzoek naar Patricia Technologies. De beschuldigingen omvatten criminele samenzwering, ongeoorloofde wijziging van computersystemen en netwerkgegevens, evenals onrechtmatige toe-eigening van fondsen van meer dan 200 miljoen naira ($246.153), zoals beschreven in een verzoekschrift ingediend bij de inspecteur-generaal van de politie.

Arrestatie vanwege onder andere diefstal

De woordvoerder van de NPF verklaarde dat Bonse is gearresteerd vanwege diefstal, het converteren van cryptocurrency-wallets en het ongeoorloofd afleiden van fondsen van Patricia Technologies. De verklaring beschrijft de vermeende betrokkenheid van verschillende personen, waarvan sommigen nog op vrije voeten zijn.

Bonse wordt beschuldigd van samenzwering om 50 miljoen naira wit te wassen uit de frauduleuze omleiding van 607 miljoen naira (ongeveer $747.076) van de rekening van Patricia Technology naar zijn bankrekening via een cryptocurrency-wallet. Het onderzoek is nog gaande.

De arrestatie in verband met de overval op Patricia Technologies biedt mogelijk opluchting voor het cryptohandelsbedrijf, dat eerder te maken kreeg met kritiek na een hackincident in mei dat resulteerde in aanzienlijk verlies van klantengelden.

Waarde klantactiva is omgezet

In reactie op klantverzoeken heeft Patricia de waarde van klantactiva omgezet in de oorspronkelijke Patricia Token (PTK), om zo toekomstige terugbetalingen te waarborgen. Patricia benadrukte haar toewijding aan integriteit en klantenvertrouwen en introduceerde PTK als een interne klantenholding.

Volgens Patricia is het bedrijf vastbesloten om houders te vergoeden met 1 Tether-token voor elke Patricia-token, waardoor het herstel van activa na de beveiligingsinbreuk wordt gegarandeerd. Patricia verduidelijkte dat PTK niet op de blockchain zit, maar fungeert als een intern token dat schulden vertegenwoordigt en wordt beheerd door het bedrijf.

Om bezorgde klanten gerust te stellen, onthulde Patricia in oktober dat het DLM Trust had ingeschakeld als escrow-agent voor het distribueren van klantterugbetalingen. Echter, DLM trok zich terug vanwege meningsverschillen met het bedrijf. Patricia is van plan deze maand door te gaan met het aflossingsschema.

Regulatie nieuws

Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Fed verlaagt rente onverwacht met 0,50%: Positieve reactie op beurzen en cryptomarkt
Peter Schiff waarschuwt voor gevolgen van aanstaande Amerikaanse renteverlagingen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13