Blockchain

ArtID, gebaseerd op Ethereum, lanceert aanbod beveiligingstoken

ArtID is een digitaal kunstplatform dat is gebaseerd op de blockchain van Ethereum (ETH). Zij hebben hun beveiligingstoken gelanceerd om zo meer geld op te halen. ArtID streeft er naar verluidt naar om vijf miljoen euro op te halen. Binnen een week tijd heeft het al de soft cap van 580.000 euro bereikt.


Toegang tot percentage inkomsten

Investeerders bij ArtID krijgen na de aanschaf van de beveiligingstokens toegang tot een percentage van de inkomsten van het bedrijf. Hoe hoog dit percentage precies is, is afhankelijk van hoeveel tokens de investeerder heeft aangeschaft. Naar verluidt wil het bedrijf 1 miljoen ophalen via een openbaar aanbod en wil het de overige 4 miljoen ophalen via een privé-aanbod. Het bedrijf lijkt nu goed op weg te zijn voor het openbare aanbod.


Samenwerking STOKR

Naar verluidt hebben makers van digitale kunstwerken het platform al gevonden. Zo worden er op dit moment al meer dan 1.000 kunstwerken op het platform gehost en heeft het al geholpen om ruim 6.000 artistieke- en limited edititon kunstwerken te verkopen.

Het wereldwijde bedrijf voor bedrijfsfinanciering, Kreston RS, is naar verluidt de adviseur geworden van het op Ethereum gebaseerde platform. Om het openbare aanbod mogelijk te maken is het bedrijf een samenwerking aangegaan met het in Luxemburg gevestigde tokenized investeringsplatform: STOKR.

Alle kunstwerken die worden verkocht via ArtID zijn gecontroleerd, geverifieerd en gecertificeerd.


Blockchain-technologie en kunstwerken

Alhoewel het op dit moment lastige tijden zijn, heeft het bedrijf naar verluidt toch een aanzienlijke hoeveelheid financiering ontvangen. Dit laat zien dat ArtID wordt gezien als een solide blockchain-project met potentie.

De blockchain-technologie kan dan ook een enorm grote rol spelen bij de verkoop van (digitale) kunstwerken. Dit doordat de blockchain-technologie het vermogen heeft om unieke en niet-dupliceerbare digitale objecten kan aanmaken en beheren. Dit maakt de verkoop van kunst als bijvoorbeeld een investering eenvoudiger.