Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Australische hacker krijgt 2 jaar gevangenisstraf voor XRP-diefstal

Een Australische staatsburger genaamd ‘Kathryn Nguyen’ is door een rechter in het land veroordeeld tot 2 jaar en 3 maanden gevangenisstraf. Dit vanwege Kathryn’s rol bij het stelen van ruim 100.000 XRP-tokens in januari van 2018. De waarde van deze munten zou ruim $300.000 bedragen.


Enorm lastige beslissing

Dit blijkt uit een rapportage dat is gepubliceerd op de overheidswebsite van Australië. Hieruit blijkt dat Nguyen voor ruim 2 jaar is veroordeeld voor diefstal van ruim $300.000, allemaal in XRP-tokens.

Volgens de Australische rechter, ‘Chris Craigie’, is dit één van de lastigste en meest verontrustende beslissing geweest om de gevangenisstraf op te leggen. Dit was namelijk in het land nog nooit eerder voorgekomen voor een cryptocurrency gerelateerde (fraude)zaak. Eind 2021 komt de veroordeelde in aanmerking voor een voorwaardelijke vrijlating.


Een van de eerste van het land

In Australië is Nguyen één van de eerste personen die beschuldigd wordt van diefstal van cryptocurrency-activa.

Na het onderzoek dat werd gehouden omtrent deze zaak bleek dat Nguyen rondom januari 2018 de e-mail van een 56-jarige man met dezelfde achternaam heeft weten te hacken. Nadat ze de controle kreeg over dit e-mailadres, kon ze vervolgens alle XRP-tokens stelen die in het bezit waren van de man, ruim 100.000 tokens, met een waarde van ruim $300.000.

In een poging om de gestolen XRP-tokens wit te wassen, verplaatste Nguyen alle XRP-tokens naar een Chinese exchange, waar deze werden omgezet in Bitcoins (BTC). Deze transacties kunnen echter worden gevolgd, waardoor alle munten kunnen worden teruggevonden. In een poging om deze munten terug te krijgen, konden de Chinese autoriteiten naar verluidt slechts zo’n $9.000 terugkrijgen. Verwacht wordt dat Nguyen het overige deel uit eigen zak moet betalen.

Doordat de huidige prijs van XRP zo rond de $0.30 ligt, zijn de munten momenteel zo’n $30.000 waard, slechts 10% van de originele waarde. Het is nog niet bekend hoeveel de man hiervan terug zal zien.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten