Australia Bitcoin (BTC)
Regulatie

Australische senator komt met voorstel om cryptoregulering te bespoedigen

Onlangs is er een nieuw wetsvoorstel voorgesteld in het Australische parlement dat voorstellen bevat om cryptocurrency-diensten aan te bieden binnen het land.

Wetsvoorstel met aanbevelingen is ingediend

Senator Andrew Bragg heeft een wetsvoorstel ingediend, genaamd de Digital Assets (Market Regulation) Bill 2023, met als doel “consumenten te beschermen en investeerders te bevorderen”. Het wetsvoorstel bevat verschillende regulerende aanbevelingen, zoals voorschriften voor stablecoins, vergunningen voor uitwisselingen en bewaarplichten.

In Australië worden wijzigingen in de regelgeving doorgaans voorgesteld door ministers, maar parlementsleden kunnen ook wetsvoorstellen van particuliere senatoren of leden indienen, wat soms maanden of jaren kan duren om door het parlement te worden aangenomen.

Bragg heeft nadere toelichting gegeven op zijn wetsvoorstel en heeft kritiek geuit op de huidige Labour-regering voor het niet opvolgen van twaalf aanbevelingen met betrekking tot cryptocurrency-regulering, die in oktober 2021 door de Senate Select Committee on Australia as a Technology and Financial Centre zijn gedaan.

De senator heeft ook opgemerkt dat de Australische consumenten werden blootgesteld aan sectorbrede gebeurtenissen, zoals de ineenstorting van FTX, als gevolg van het uitblijven van duidelijke regelgeving door de Australische regering voor de sector.

Mogelijk licenties nodig na aannemen wetsvoorstel

Het voorstel van een potentiële nieuwe wet heeft tot doel een regelgevend kader te bieden voor cryptocurrency-exchanges, bewaardiensten en uitgevers van stablecoins, dat naar verluidt zowel consumenten beschermt als investeringen bevordert.

Hiernaast lijkt het ook richtlijnen te bieden voor het rapporteren van informatie door geautoriseerde deposito-instellingen voor de uitgifte en controle van een digitale valuta van een centrale bank.

Indien het wetsvoorstel wordt aangenomen, zullen personen of bedrijven die een cryptocurrency-exchange willen exploiteren, alsook cryptocurrency-bewaringsdiensten en stablecoin-uitgevers in Australië, een licentie moeten verkrijgen van de Australian Securities and Investments Commission of een buitenlandse licentie.

Het wetsvoorstel stelt eveneens verschillende verplichtingen en vereisten vast voor de uitwisselingen, bewaardiensten en uitgevers van stablecoins. Deze omvatten als slot kapitaal- of minimumreserves, scheiding van klantenfondsen, rapportage over klantbelangen, auditing, verzekering en openbaarmakingsregelingen.

Regulatie nieuws

Man in Taiwan beschuldigd van gokken op verkiezingen via crypto-wedplatform Polymarket
Ethereum koers schiet omhoog – SEC laat rechtszaak vallen
Mark Cuban: ‘Gary Gensler kan Joe Biden de verkiezingen kosten’
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen