Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Australische toezichthouders staan open voor de Bitcoin

Australische securities regelgevers zeiden dat ze zeker openstaan voor een Bitcoin (BTC) ETF, zolang beleggers worden beschermd door de juiste regels.


Bitcoin EFT is een goede optie

De ‘Australian Securities and Investments Commission’ heeft haar standpunt verduidelijkt met betrekking tot aan de Bitcoin gekoppelde exchange traded fondsen.

Volgens een rapport van 12 februari van de Australian Financial Review heeft de commissie het onderwerp aangepakt. Eerder hadden ze een Bitcoin ETF initiatief van het lokale bedrijf Cosmos Capital afgewezen. Volgens het rapport beweerde James Manning, de CEO van Cosmos, dat ASIC een beleid heeft dat ze nooit hebben vrijgegeven. Dat zegt dat ze niet willen dat een op de exchange verhandeld product, een MIS, op een exchange wordt genoteerd, waar in het land dan ook.”

ASIC commissaris Cathie Armor vertelde de Senaatscommissie voor financiële technologie vrijdag dat een Bitcoin ETF mogelijk is. Echter, dit geldt alleen zolang er passende regels gelden op de markt waarop het wordt verhandeld:

“Voor producten die op de exchanges in Australië worden genoteerd, moet de betreffende markt regels hebben die het noteren van producten vergemakkelijken. Niet alle markten hebben regels die dat doen. Deze producten kunnen aan Australiërs ter beschikking worden gesteld via een beheerd beleggingsregime. Australiërs kunnen op die manier in deze producten beleggen.”


Eerste Bitcoin EFT voor Australië

Armor zei dat een Bitcoin ETF zou kunnen vallen onder de AQUA-regels van de Australian Securities Exchange. Deze zijn specifiek ontworpen voor investeringsregelingen zoals beheerde fondsen, ETF’s en andere producten. Armor merkte op dat de National Stock Exchange of Australia, waarop Cosmos probeerde zijn product te vermelden, dergelijke regels niet heeft.

De CEO van Australian Securities Exchange, Dominic Stevens, zei dat de ASX een voorzichtige benadering heeft gekozen voor crypto valuta gerelateerde producten. Echter overweegt zij het volgende:

“De wereld van de Bitcoin is veranderd sinds de laatste run. Mijn gevoel wordt gedomineerd door meer bedrijfsactiviteiten en instellingen.”

Steve Vallas, hoofd van de Blockchain Association of Australia, vertelde dat de verschuiving in de houding van toezichthouders een belangrijk signaal is voor de acceptatie van crypto valuta in het land:

“De eerste stap op weg naar adoptie is open communicatie en de bereidheid van de regering om de kansen, implicaties en risico’s te bespreken die samenhangen met de notering van producten zoals een ETF. De boodschap die ASIC overbrengt, is een zeer belangrijk signaal naar de sector. Daarmee is het welkom nieuws voor alle betrokkenen in de sector.”

Cosmos Capital is nu naar verluidt van plan om zijn Bitcoin ETF op ASX te vermelden. Dit zou mogelijk de eerste ETF van Australië kunnen worden die aan de Bitcoin is gekoppeld. Dit is op dit moment echter speculatie.

 

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten