Bitcoin

Bitcoin-veteraan voorspelt koers van 300.000 dollar

Als je het aan de doorgewinterde Bitcoiner Tone Vays vraagt, dan kan de Bitcoin koers weleens exploderen richting de 300.000 dollar. In een nieuwe strategie-sessie, vertelt de handelaar aan zijn ruim 120.000 abonnees op YouTube dat bitcoin vanaf de huidige koersen met 792 tot 1.238 procent kan stijgen in de volgende bullmarkt.

Twee scenario’s mogelijk

Volgens Vays zijn er in principe twee scenario’s mogelijk voor de Bitcoin koers. “Dus dit is mijn voorspelling. Er zijn twee scenario’s. We kunnen deze lijn twee keer raken zoals we dat in 2021 deden of één keer richting het einde zoals we in 2017 deden”, aldus Vays.

Bron: Tone Vays

Als we het 2017 scenario volgen, dan zit er volgens Vays een koers van 300.000 dollar in. Als dat niet lukt en we de lijn, net als in 2021, twee keer raken, dan gaan we richting een koers van ‘slechts’ 200.000 dollar.

Je kunt over Tone Vays dus niet zeggen dat hij niet optimistisch is over de toekomst van de Bitcoin koers, integendeel zelfs. Overigens verwacht hij deze koersen pas in het jaar 2025. Wat dat betreft moeten we nog even wachten op deze nieuwe hoogtepunten.

De korte termijn

Op de korte termijn is Vays helemaal niet zo bullish over de Bitcoin koers. Integendeel zelfs, hij verwacht dat de correctie nog niet voorbij is. “De wekelijkse sluiting van vorige week was niet goed, wat ons mogelijk richting een nieuwe correctie brengt”, aldus Vays.

Die nieuwe correctie kan ons volgens de analist tot een koers van 20.000 dollar terugbrengen, het hoogtepunt van de bullrun van 2017. Wat dat betreft zijn we “weer terug bij af” als dat gebeurt.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op 22.490 dollar en is het 2023 redelijk goed begonnen. Helaas voor de bulls ziet het plaatje er op macro-economisch front niet extreem gunstig uit en zijn ook de problemen bij Silvergate Bank niet in het voordeel van Bitcoin.

Bitcoin nieuws

Waarom is de Bitcoin koers gedaald tot onder de $65.000?
Nvidia koers schiet 6,80% omlaag: ook Bitcoin in de problemen
Bitcoin koers daalt, maar Amerikaanse beurs valt harder
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen