avalanche
Avalanche

Avalanche (AVAX) steeg 115% in December – Is $50 binnen bereik?

Terwijl de cryptomarkt een algemene opwaartse trend laat zien, zijn er diverse projecten die opvallend goede prestaties leveren. Een opmerkelijk voorbeeld hiervan is Avalanche (AVAX), dat in de maand december alleen al een verdubbeling van zijn waarde heeft gezien.

Hiermee heeft het een nieuw jaarlijks record bereikt en staat het op het punt de $50-grens te passeren. Dit niveau van waardering is voor Avalanche al geruime tijd niet meer voorgekomen, sinds mei 2022 om precies te zijn. De grote vraag is nu of Avalanche in staat zal zijn om deze belangrijke psychologische grens te overschrijden, ondanks eerdere verwachtingen.

Bullish vooruitzichten voor AVAX: Doorbraak weerstandstrendlijn en RSI-signaal

De vooruitzichten voor AVAX lijken veelbelovend. Recentelijk heeft de koers de dalende weerstandstrendlijn van 750 dagen doorbroken, die sinds het historische hoogtepunt een remmende factor was. Deze doorbraak heeft geleid tot een versnelling van de groei. Als de koers boven deze trendlijn blijft, kan dit duiden op verdere stijgingen.

Koersverloop AVAX afgelopen 2 jaar
Koersverloop AVAX afgelopen 2 jaar – TradingView

Ook geeft de Relative Strength Index (RSI), een momentumindicator die de snelheid en verandering van prijsbewegingen meet, een positief signaal. De index is gestegen tot boven de 50, wat doorgaans wordt gezien als een indicatie van een bullish trend. Investeerders moeten echter waakzaam blijven en opletten dat de RSI-waarde niet te hoog oploopt. Een waarde boven de 70 wordt over het algemeen beschouwd als een teken dat een activum overgekocht is.

Elliott Wave Theorie: Avalanche kan stijgen naar $59

De Elliott Wave theorie biedt een unieke benadering voor het analyseren van lange termijn prijspatronen. Deze vorm van technische analyse gaat ervan uit dat financiële marktprijzen zich bewegen in een cyclisch patroon: vijf golven die de hoofdtrend volgen en drie corrigerende golven die tegen de trend ingaan.

Volgens deze theorie bevindt Avalanche zich momenteel in de vijfde en laatste golf van een opwaartse trend, met een potentieel doel van $59. Dit suggereert dat de huidige opwaartse beweging van Avalanche nog niet ten einde is en er mogelijk ruimte is voor verdere groei.

Avalanche overtreft Dogecoin

AVAX heeft indrukwekkende prestaties laten zien en is daarmee Dogecoin (DOGE) voorbijgestreefd in de ranglijst van grootste cryptocurrencies, met een recente stijging naar een marktkapitalisatie van $16,3 miljard. Deze opmerkelijke stijging weerspiegelt het toenemende vertrouwen van investeerders in Avalanche.

Dit vertrouwen wordt ondersteund door een instroom van $2 miljoen in op Avalanche gerichte fondsen. Bovendien hebben verschillende ontwikkelaars, waaronder Mirai Labs – bekend van het non-fungible token (NFT) spel Pegaxy – besloten om hun platformen naar het Avalanche-netwerk te verhuizen, wat wijst op een groeiende adoptie en waardering van het netwerk.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Avalanche of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Door ChatGPT gemaakte memecoin bereikt marktkapitalisatie van $638 miljoen
Whales kopen plotseling massaal deze cryptomunt
AI tokens onderuit terwijl NVIDIA met 7% stijgt
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017