Bitcoin prijs stijgt, Bitcoin bullrun
Bitcoin

Aziatische markt pusht Bitcoin voorbij 25.000 dollar

Bitcoin is er weer in geslaagd om boven de 25.000 dollar uit te komen en flirt op het moment van schrijven zelfs met de 26.000 dollar. Het bullish momentum lijkt op dit moment terug en vooral de Aziatische markt was daar de afgelopen uren verantwoordelijk voor. Ook daar lijken de mensen zich bezig te houden met de bankencrisis die zich in het Westen ontvouwt.

Lage liquiditeit, hoge koopdruk

In gesprek met CoinDesk TV laat Kaiko’s hoofd van de onderzoeksafdeling Clara Medalie weten dat de mini-rally het gevolg is van lage liquiditeit en hoge koopdruk. Een lage liquiditeit betekent dat de orderboeken relatief leeg zijn en dat er weinig kapitaal nodig is om de koersen in beweging te brengen.

Als je dat vervolgens combineert met een hoge koopdruk, dan krijg je dus koersexplosies zoals we die vandaag zien. “Er is een gigantische hoeveelheid koopdruk in de markten. Als de markten vervolgens niet heel liquide zijn, dan zorgt iedere mate van koopdruk voor een behoorlijke impact op de Bitcoin koers“, aldus Medalie.

Op dit moment lijkt het er dus op dat de Aziatische markt voor de meest recente pomp voor Bitcoin en de rest van de cryptomarkt zorgde. Volgens Medalie zijn het vooral Europa en Azië die kans hebben om te profiteren van de lage liquiditeit, vanwege de bankencrisis in de Verenigde Staten.

Correlatie tussen aandelen en Bitcoin

Wat ook opvalt is dat de correlatie tussen Bitcoin en aandelen begint te breken, zo laat Madelie weten aan CoinDesk TV. Normaal gesproken zien we dat Bitcoin, crypto en aandelen behoorlijk in tandem met elkaar bewegen. Als aandelen stijgen, dan stijgt Bitcoin mee en andersom.

Nu is Bitcoin aan het stijgen, terwijl aandelen het relatief lastig hebben. Dat is een teken dat investeerders weer specifiek de aandacht op Bitcoin hebben. Op zich is dat een goede ontwikkeling, omdat Bitcoin in theorie ook los staat van het traditionele financiële systeem.

Bitcoin is een asset die zich fundamenteel niets aantrekt van wat er in de buitenwereld gebeurd. Als alles om Bitcoin heen instort, dan zou het netwerk gewoon nog blokken produceren en doorgaan alsof er niets aan de hand is. Dat is uiteindelijk ook de kracht van Bitcoin.

Bitcoin nieuws

Duitse overheid verplaatst grote hoeveelheid Bitcoin
LandBridge, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in de aankoop van land voor olie- en gaswinning, verdient geld aan Bitcoin miners
Volgende week vrijdag cruciaal voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen