Blockchain Nieuws, NFT Nieuws

Blockchain Nieuws, NFT Nieuws

Baas van YouTube gaming vertrekt om CEO te worden bij Polygon Studios

Ryan Wyatt was op YouTube een uitgesproken voorstander van blockchain en NFT’s. En stapt nu dus over naar het crypto bedrijf Polygon Studios.


Nieuwe functie bij Polygon Studios

Het hoofd van YouTube Gaming, Ryan Wyatt, verlaat binnenkort zijn functie bij het technologiebedrijf. Vanaf maart wordt Wyatt de CEO van Polygon Studios, een nieuwe onderneming die zich toelegt op het bouwen op Polygon.

Ondanks YouTube’s eigen groeiende interesse in blockchain en NFT’s, zegt Wyatt dat het tijd is voor een nieuwe onderneming. “Ik kwam bijna acht jaar geleden naar YouTube om gamers een stem te geven en elke dag de behoeften van de gamer te vertegenwoordigen”, schreef Wyatt op Twitter.

“In mijn rol bij Polygon Studios zal ik me richten op de groei van ontwikkelaars door middel van investeringen en marketing. Ik wil de kloof tussen Web2 en Web3 overbruggen. Ik ga de Polygon Studios-organisatie leiden op het gebied van gaming, entertainment, mode, nieuws, sport en meer.”

Wyatt leidde de live streaming-initiatieven van YouTube Gaming en sloot exclusieve deals. Als gevolg hiervan heeft YouTube Gaming nu voet aan de grond in de ruimte voor livestreaming van videogames.


Wil jij Polygon verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Gamers staan (nog) niet open voor de blockchain

Nu kan Wyatt een deel van datzelfde entertainment naar de Web3-ruimte brengen. Veel gamers hebben NFT’s en blockchain-netwerken echter afgewezen. Ze hebben hierbij kritiek op het energieverbruik van blockchains en de vermeende milieu-impact. Sommigen geven miners zelfs de schuld van hun onvermogen om grafische kaarten voor hun gaming-pc’s te bemachtigen.

Wyatt gelooft dat boze gamers uiteindelijk zullen overstappen op blockchain-gaming. “Gamers zullen de waarde ervan gaan inzien”, tweette hij eerder deze maand.

Het geloof van Wyatt in de blockchain-gameruimte is erg groot. In een negendelige Twitter-thread in september verklaarde Wyatt: “We gaan de komende vijf jaar door een tektonische verschuiving in de gaming-industrie.”

Hij gelooft dat de volgende generatie gamers conventionele formaten zal uitdagen. Volgens hem willen gamers dat de waarde van hun items een daadwerkelijke geldwaarde gaat hebben. De meeste in-game activa zijn namelijk illiquide. NFT’s en de blockchain veranderen dit door een open transparante markt te bieden.

In december kondigde Polygon Studios de financiering aan van gamingbedrijf GameOn. Dit was een onderdeel van een fonds van $100 miljoen gericht op toekomstige Web3-gerelateerde projecten. Gamingstudio’s Atari en Animoca Brands staan vermeld als partners op de officiële site van Polygon Studios, evenals NFT-marktplaats OpenSea en metaverse project Decentraland.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten