Regulatie

Bahamas van plan om fiat-valuta te digitaliseren om contante onafhankelijkheid tegen te gaan

De Centrale Bank van de Bahama’s (CBOB) heeft een plan opgesteld om zijn eigen fiat valuta te digitaliseren. Hiernaast wil het deze digitale valuta vrij gaan geven om de veerkracht van economieën te waarborgen in het geval van bijvoorbeeld een natuurramp.


Project Sand Dollar

Onder toezicht van het project Sand Dollar wordt de nieuwe, digitale valuta, ontwikkeld. Deze valuta wordt de eerste digitale valuta van de Bahama’s. Naar verluidt wordt er een bijbehorende cryptocurrency-wallet ontwikkeld die de digitale valuta moet gaan ondersteunen.

Volgens de ontwikkelaars moet deze digitale valuta betaling draadloos herstellen. Hierdoor hoeven er minder contante betalingen te worden verwerkt, wat de grote afhankelijkheid van contant geld zal verminderen.


Natuurrampen zorgen voor grote problemen

De Bahama’s krijgen regelmatig te maken met diverse natuurrampen, zoals de recentelijke orkaan. Deze natuurrampen zorgen voor grote problemen, zoals enorme schades aan fysieke gebouwen. Deze schade kan zelfs zo enorm zijn dat lokale banken tijdelijk hun activiteiten moeten stopzetten. Hier zou een digitale fiat-valuta te uitkomst voor zijn. Wanneer de ontwikkeling wordt voltooid is nog onbekend.