amerika
Regulatie

Bakkt CEO beëdigd in Senaat, brengt stem uit voor Trump

Kelly Loeffler, voormalig CEO van het crypto handelsplatform Bakkt, is beëdigd in de Senaat van de Verenigde Staten.

In een tweet van 6 januari kondigde Loeffler aan dat ze door Mike Pence werd beëdigd in de Amerikaanse senaat om zo de nieuwe senator van Georgia te worden.


Kelly Loeffler Steunt Trump

In de aankondiging vertelt Loeffler dat ze haar eerste stem al heeft uitgebracht. Ze heeft met haar stem de keuze van president Trump ondersteunt om de Small Business Administration te leiden. Dit is een autonome Amerikaanse overheidsinstantie die ontworpen is om kleine bedrijven te helpen.

Loeffler vervangt de 75 jarige senator Johnny Isakson, die in december 2019 aftrad vanwege gezondheidsproblemen. Na de benoeming tot de Senaat, werd de voormalig CEO van Bakkt fel bekritiseerd door Trump supporters. Ze vonden haar “te gematigd en onervaren.” Even leek het erop dat ook Trump liever een andere senator had gezien. Echter, Loeffler vertelde in een interview met Time magazine dat ze niet met Trump heeft gesproken. Ze zei:

“Ik weet dat ik het vertrouwen en de steun van de president moet verdienen. Ik ga heel hard werken om dat te doen door mijn acties en mijn stemmen, en ik heb er vertrouwen in dat dat zal gebeuren.”

Het is nu dus wel duidelijk dat de zakenvrouw president Trump steunt. Eerder zei ze al het volgende:

“Ik heb mijn hele leven niet geprobeerd Washington te bereiken. Maar dit is wat mensen over mij te weten komen: ik ben een levenslange conservatief. Pro-second amendement. Pro-leger. Pro-muur. En pro-Trump. Ik verontschuldig me niet voor mijn conservatieve waarden en zal de conservatieve uitspraken van president Trump met trots steunen. “


Is de nieuwe Senator Pro Bitcoin?

Kelly Loeffler kwam naar voren als CEO van één van de grootste Bitcoin platformen ter wereld, namelijk het Bakkt platform. De vraag is nu wat de houding is van Loeffler ten opzichte van cryptocurrencies en crypto gerelateerde initiatieven in de staat Georgia. Tot op heden is er nog geen antwoord op deze vraag.

Wat we wel weten is dat de staat in februari in 2018 een wetsvoorstel heeft ingediend waarin wordt voorgesteld crypto’s te accepteren als een geldige vorm van betaling voor belastingen.

President Trump staat in ieder geval niet bekend als een Bitcoin fan. In juli 2019 gaf Trump zijn allereerste opmerkingen over Bitcoin en beweerde dat Bitcoin en andere cryptocurrencies geen geld zijn. Ook zei hij dat hun waarde is gebaseerd op lucht.